El Consell Rector d'À Punt puntua la gestió de Marco amb un 5,9

Guardar

marco_apunt
marco_apunt

El Consell Rector considera, en el seu informe d'avaluació de la Direcció general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), que la gestió encapçalada per la directora d'À Punt, Empar Marco, ha aconseguit "complir els objectius", encara que en un nivell "per davall de les expectatives", ja que "hi ha manques en alguns aspectes".

Segons explica l'organisme en un comunicat difós en la nit d'aquest dimecres, en l'avaluació s'ha tingut en compte la gestió de la Direcció general durant els anys 2017 i 2018 i assenyala que de cara al futur les avaluacions es faran amb una periodicitat anual.

Els resultats, detalla, s'han mesurat mitjançant percentatges de rendiment acordats pel Consell Rector, que estimaven que fins al 50% no es compleixen els objectius; entre el 51 i el 80% els resultats estan per davall de les expectatives; entre el 81% i el 90% dins de les expectatives, i del 91% al 100% se superen les expectatives.

Tenint en compte aquest criteri, la gestió d'Empar Marco ha aconseguit un 59%, "la qual cosa indica que s'han complit els objectius i que hi ha manques en alguns aspectes", afirmen des del Consell Rector.

L'òrgan subratlla que ha contrastat fonts diverses, entre les quals cita els informes d'una consultoria de recursos humans, l'informe de gestió de la directora general, un informe de clima laboral i les informacions que s'han tractat durant les reunions del Consell Rector.

En l'apartat de competències s'han valorat els aspectes següents: lideratge i direcció, habilitats operatives, habilitats de gestió i habilitats interpersonals.

MILLORAR LA PLANIFICACIÓ I TREBALL EN EQUIP

Les conclusions destaquen com a "punts forts" la presa de decisions, el dinamisme mental i la proactivitat i iniciativa, encara que també hi ha aspectes a millorar, com la planificació, la capacitat organitzativa, el treball en equip i l'assertivitat.

Per a l'anàlisi del compliment dels objectius s'han pres en consideració els que s'han establit en els pressupostos de la Generalitat i el contracte programa.

Entre els punts forts es troben l'ús i la difusió del valencià, la promoció de la indústria audiovisual, l'habilitació i l'adaptació de l'edifici del Centre de Programes, l'inici de les emissions de la televisió i la promoció del pluralisme, la diversitat o la cohesió social.

Els aspectes en els quals cal avançar són la col·laboració amb la xarxa de TDT locals i comarcals, ja que "solament s'ha desenvolupat en casos molt puntuals". També insten a avançar en la promoció de la transició a l'economia digital i la creació de continguts transmèdia adaptats a les noves pautes de consum.

L'últim aspecte és el relatiu al compliment de les funcions de la Direcció general, que estableix l'article 23 de la Llei de creació de la Corporació. En aquest apartat s'han executat dins de les expectatives les decisions de contractació acordades pel Consell Rector, sense perjuí de la seua capacitació de contractació de les despeses ordinàries i d'allò que s'estableix en la normativa del règim econòmic financer del sector públic empresarial valencià.

Finalment, l'informe conclou que "cal millorar en la direcció de personal i dels servicis, amb les directrius bàsiques establides pel Consell Rector".

El procés, recorden, és un tràmit requerit en el Decret Llei 1/2011 de 30 de setembre, de la Generalitat, que disposa que tot el personal que ocupe llocs de caràcter directiu en els ens del sector públic "estarà subjecte a avaluació, d'acord amb els criteris d'eficàcia i eficiència, responsabilitat per la seua gestió, mesures d'austeritat i reducció de costos i control de la despesa pública".

Arxivat a:

Destacats