25n
25N
25N

El Consell ratifica el pla de desescalada per als centres i recursos dirigits a les víctimes de violència de gènere i masclista

El Consell ratifica el pla de desescalada per als centres i recursos dirigits a les víctimes de violència de gènere i masclista
19/06/2020 -

El Ple del Consell ha ratificat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es regula el procés de desescalada per als centres i recursos dirigits a les dones víctimes de violència de gènere i masclista, i a les seues filles i fills.

El pla de transició cap a una nova normalitat elaborat per la conselleria estableix que, una vegada que la Comunitat Valenciana ha entrat en la fase 3, els centres de règim ambulatori com els Centres Dona 24 hores/14 hores i els Centres Dona Rural i d’Interior continuaran amb el Pla d’atenció dissenyat per cada centre i implantat des de la fase 1 de desescalada, respectant les mesures de seguretat sanitàries de cada moment.

Cal destacar que la xarxa d’atenció a les dones víctimes de violència de gènere ha estat operativa al llarg de tot l’estat d’alarma amb serveis mínims i un protocol d’atenció i seguiment telemàtic, deixant l’atenció presencial únicament a dones víctimes de violència de gènere que requeriren assistència psicològica, jurídica o social de manera urgent, o la derivació als centres d’emergència o centres de recuperació integral, independentment que existira o no denúncia prèvia.

Per a aquesta nova fase en la qual es troba en aquests moments la Comunitat Valenciana, es podran realitzar totes les atencions de manera presencial, encara que es continuaran realitzant atencions telefòniques i videoconferències en aquells casos en què les dones per la seua situació de vulnerabilitat no puguen realitzar desplaçaments als centres.

Així mateix, els tallers es reprenen amb les activitats de formació i sensibilització respectant l’aforament màxim dels espais marcats per les autoritats sanitàries per a la fase 3.

En tots els casos es tindran en compte les mesures recomanades de distància de seguretat entre les persones, ventilació dels espais, mesures d’higiene de mans i altres elements de protecció personal. Es realitzarà la neteja i desinfecció diàries de les instal·lacions amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.

Centres residencials

Respecte a l’atenció residencial cal destacar que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va establir des de l’inici de la pandèmia per la COVID-19 la realització d’ingressos de víctimes de violència de gènere en els centres de protecció de la Xarxa sempre que fora necessari, així com els trasllats entre els Centres d’Emergències i la resta de recursos residencials de protecció.

En tots aquests casos s’han seguit sempre les instruccions sanitàries i s’han realitzat els test necessaris sempre que ha sigut possible, mantenint l’aïllament d’aquestes persones a les habitacions fins que s’han obtingut els resultats.

Respecte a les eixides i activitats d’esport i oci a l’aire lliure, les dones i els xiquets i xiquetes residents han realitzat les eixides a mesura que s’ha establit per a cada fase de desescalada en les instruccions del Govern central i de les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =