25n
25N
25N

El Consell ratifica el pla de desescalada dels recursos per a persones en situació d'exclusió social i centres d'atenció temporal d'emergència

El Consell ratifica el pla de desescalada dels recursos per a persones en situació d'exclusió social i centres d'atenció temporal d'emergència
12/06/2020 -

El Ple del Consell ha ratificat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es regula el procés de desescalada per a albergs, centres i pisos d’acolliment, centres d’atenció temporal d’emergència (CATE), centres de dia, centres d’atenció extraordinària i menjadors socials, dirigits a persones sense llar i a persones en situació o risc d’exclusió social, compresos en l’àmbit la seua competència.

El pla de transició cap a una nova normalitat elaborat per la conselleria estableix en primer lloc que, una vegada que la Comunitat Valenciana entre en la fase 3, l’equip dels albergs haurà de tornar a la rutina amb les activitats que es desenvolupaven amb anterioritat a la situació de pandèmia, reprenent els serveis d’intervenció comunitària i de voluntariat social; atenent, en tot moment, les característiques estructurals del centre i respectant les mesures de seguretat establides.

Així mateix, es continuarà amb els ingressos, ja represos en la fase 2, i les eixides es realitzaran en els termes establits per les autoritats sanitàries per a la població en general en la fase 3.

Respecte als centres de dia i d’acolliment s’amplia en aquesta fase l’ocupació i les activitats des del 50% de la fase 2 fins al 70%, encara que, en el cas que la sala permeta mantenir la distància de seguretat, podrà ampliar-se més.

Es reprenen d’aquesta manera l’atenció social i els tallers d’inserció social, amb una tendència cap a la normalització de l’atenció presencial i activació del servei de menjador extern.

D’altra banda, la resolució de la conselleria estableix que els menjadors socials, oberts ja en la fase 2, continuaran ampliant el nombre de persones usuàries, sempre que es puga garantir la distància interpersonal i de seguretat. Per això, es realitzaran torns i es garantirà la neteja adequada després de cada torn.

Encara que el servei es presta en horari de migdia, es podran ampliar els horaris d’obertura i tancament amb la finalitat d’evitar aglomeracions, donant cita a les persones usuàries sempre que siga possible i limitant el temps de menjar per a poder atendre a totes les persones usuàries.

Centres d’emergència

En els centres d’atenció temporal d’emergència, centres d’atenció integral (CAI) i en els Dispositius d’Atenció Extraordinària s’han permés des de l’inici de la pandèmia nous ingressos, ja que són centres habilitats per a cobrir necessitats sobrevingudes i d’urgència per a persones i famílies que, davant l’absència d’allotjament o la impossibilitat de romandre en el seu domicili per diversos motius, requereixen un allotjament de manera urgent en qualsevol de les fases establides.

En la fase 3 es continuaran amb els ingressos d’urgència que no puguen assumir altres recursos, intentant buscar una alternativa residencial a la situació de cada persona, en coordinació amb els professionals responsables de la derivació de cada cas.

Està previst arribar a un escenari de normalitat en la qual tornaran a funcionar els dispositius que han sigut interromputs o que han vist modificada la seua activitat ordinària amb motiu de la pandèmia, de manera que aquests serveis extraordinaris creats per a aquesta situació d’emergència aniran reduint la seua activitat.

De moment, en la fase 3 es permetran les visites, represes en la fase anterior, d’un màxim de dues persones familiars o afins, establint-se cita prèvia per a això amb la finalitat d’evitar aglomeracions amb les persones treballadores i amb la resta de residents, i conforme al protocol dissenyat per la direcció del centre en cada fase.

Les eixides del centre es realitzaran en els termes establits per les autoritats sanitàries per a la població en general en la fase 3.

Mesures d’higiene i prevenció

En tots els recursos es procedirà al condicionament dels diferents espais, amb l’objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat entre les persones usuàries i professionals.

Es procedirà a la neteja de les condícies en diverses ocasions durant l’horari d’obertura i desinfecció de totes les instal·lacions, especialment de les superfícies de contacte freqüent.

En entrar les persones usuàries en les instal·lacions utilitzaran mascareta, es desinfectaran la sola de les sabates i es llavaran les mans a gel hidroalcohòlic que es posarà a la seua disposició.

S’haurà de realitzar un control de símptomes i prendre la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser o similar a totes les persones abans d’accedir a la seu del servei. No es permetrà l’accés si la temperatura corporal arriba o supera els 37,5 °C o presentara símptomes de poder patir COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − nou =