25n
25N
25N

El Consell proposa que la desescalada en la Comunitat siga per departaments de salut i no per províncies

El Consell proposa que la desescalada en la Comunitat siga per departaments de salut i no per províncies
29/04/2020 -

El Consell proposa al Govern central que la desescalada en la Comunitat Valenciana en aquesta situació de Covid-19 siga per departaments de salut o comarques i no per províncies. “Considerem que les fases anunciades per Pedro Sánchez han de fer-se des d’una asimetria”, ha avançat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

Barceló s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa diària en la qual ofereix dades sobre l’evolució del coronavirus en la Comunitat en relació amb les quatre fases de desescalades donades a conéixer aquest dimarts pel president de l’Executiu central, Pedro Sánchez.

La consellera ha recordat que aquest pla contempla l’asimetria “per a avançar en els àmbits en els quals siga possible” i ha avançat que encara que la desescalada plantejada per l’Executiu es regiria per províncies, la idea de la Comunitat és fer-la per departaments de salut o comarques. I per a justificar-ho, el Consell es recolzarà en informes epidemiològics i tècnics.

“Tenim capacitat propositiva i així ho traslladarem al Ministeri de Sanitat”, ha dit Barceló, per a agregar que cal ser “molt prudents” en cadascuna de les fases “perquè es tracta que cada vegada que es conquista una fase, siguem capaces de consolidar-la i tindre perfectament controlada tota l’epidemiologia i contagis”.

“Necessitarem a tots”, ha afirmat la consellera, i ha agregat: “Hem d’estar compromesos amb les fases perquè és la millor garantia que podrem complir i controlar aquesta pandèmia mentre s’implanten les mesures per a arribar a aqueixa nova normalitat”, ha dit.

Barceló ha recordat les quatre fases aprovades pel Govern central i ha anunciat que en cadascuna d’elles, el Consell farà la seua proposta i traslladarà el seu pla a Madrid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

museo prehistoria
museo prehistoria