25n
25N
25N

El Consell preveu sancionar la gent i les empreses que no complisquen les mesures sanitàries

El divendres s’aprovarà el decret llei amb l’estipulació de les sancions que s’han establert conjuntament amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat

El Consell preveu sancionar la gent i les empreses que no complisquen les mesures sanitàries
21/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Ple del Consell aprovarà aquest divendres un decret llei que plasmarà una sèrie de sancions per a aquelles persones, entitats i empreses que no complisquen amb els objectius marcats per l’autoritat sanitària davant la situació ocasionada per la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Segons el cap del Consell, en el context actual i davant el sorgiment d’alguns brots, és necessari “plantejar mesures coercitives en el que significa el compliment de les normes sanitàries, que són fonamentals”. Així s’ha manifestat el president després de la reunió de coordinació de seguretat amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i representants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, a la qual també han assistit les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Encara que de moment no es coneix ni el tipus de sancions ni les quantitats entre les quals oscil·laran les mateixes, el president ha anunciat que després de la votació en el Ple del Consell que es realitzarà el divendres, es donaran a conéixer totes les dades així com quantitats monetàries a les quals estaran sotmeses aquestes sancions, els diners recaptats de les quals “anirà destinat a la lluita contra el coronavirus”, ha manifestat Puig

“Cal tornar a insistir: el virus està fora, està molt present i està ressorgint, desgraciadament, amb molts brots en tota Espanya”, ha explicat Puig, qui ha reconegut que la Comunitat Valenciana “està millor que altres comunitats autònomes, però no volem estar pitjor”. “Per a això -ha continuat-, per a no anar a pitjor, hem de ser estrictes en el compliment de les normes que hem establert: l’ús de la màscara, la distància interpersonal, la qüestió higiènica bàsica i la ventilació d’espais”.

“Hem de ser més exigents, més autoexigents que mai, perquè, si no, podem desembocar en un endarreriment que serà molt negatiu per a tots i totes. La millor aposta per la reactivació econòmica és parar la pandèmia i aquest és el compromís fonamental del Govern de la Generalitat”, ha asseverat Puig.

“En aquest sentit -ha conclòs el cap del Consell- hem establert la unitat d’acció amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat i mantindrem, prèviament a la publicació d’aquest decret llei, converses amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i amb la mateixa Delegació del Govern perquè cadascun puga aportar amb l’objectiu de ser el més eficient possible en la lluita contra la pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

CCCC
torrent