25n
25N
25N

El Consell aposta per "una vida digna" per a totes les diversitats familiars

En 2020, començarà el procés per a elaborar la Llei Valenciana de Suport a les Famílies de la Comunitat Valenciana

El Consell aposta per "una vida digna" per a totes les diversitats familiars
29/10/2019 -

A principis de l’any que ve, començarà el procés de negociació per a l’elaboració d’una de les apostes del Consell per a aquesta legislatura. Com ja avançava Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en 2020, arrancaran els mecanismes per a la Llei Valenciana de Suport a les Famílies amb la qual es “vetlarà perquè totes les diversitats familiars poden viure amb dignitat”.

Una nova llei que, entre els seus principals objectius, estarà l’equiparació de drets entre les famílies monoparentals i les famílies nombroses, així com posar en marxa una regulació autonòmica que garantisca els drets a tota mena de famílies. I és que com assenyalava la diputada i portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mónica Álvaro, “el nombre de famílies monoparentals al país s’acosta ja als dos milions”.

Per aquest motiu, és fonamental equiparar els drets amb els quals compten les famílies nombroses amb els de les famílies monoparentals, ja que ambdues comparteixen “condicionants econòmics i socials”. Així, la Llei Valenciana de Diversitat Familiar i Suport a les Famílies s’alça com la millor eina per a garantir drets.

Bé és cert que ja s’han introduït millores d’ajuda a les famílies, com la inclusió del concepte de família monoparental en les ajudes genèriques a la família; igualar la deducció autonòmica de l’IRPF de les famílies monoparentals i les nombroses; o novetats com la sol·licitud electrònica per a obtenir el títol de família nombrosa.

Així mateix, gràcies a altres programes com Xarxa Llibres, que s’ha convertit en un suport fonamental perquè les famílies puguen disposar dels llibres de text de manera gratuïta; l’equiparació de les puntuacions de les famílies nombroses i monoparentals per a l’elecció de col·legis i instituts; o l’augment de les ajudes a les famílies extenses, que han passat de rebre 135 euros al mes a 450 euros són també accions que van dirigides al suport de les famílies. No obstant això, encara és necessari continuar avançant.

De fet, en l’àmbit estatal, no existeixen un reconeixement de família monoparental. Per això, des del Consell no no més es treballarà per a tirar avant, en aquesta legislatura, la nova Llei Valenciana de Diversitat Familiar i Suport a les Famílies, sinó que també s’instarà al Govern central a impulsar el reconeixement de drets a tota mena de famílies per a garantir una millor qualitat de vida i, naturalment, “una vida amb dignitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + dos =

caixaontinyent
lleida 2020
Informacion coronavirus
paterna