25n
Orgull
Orgull

El Consell pagarà més de 80.500 factures per valor de 1.030 milions d'euros al juliol a través del FLA

El Consell pagarà més de 80.500 factures per valor de 1.030 milions d'euros al juliol a través del FLA
20/07/2021 -

El Consell abonarà un total de 80.559 factures per import de 1.030,6 milions d’euros el 29 de juliol gràcies a l’arribada del FLA ordinari del tercer trimestre i de l’extraordinari de juliol procedent del Fons de Liquiditat Autonòmic, que està integrat en el Fons de Finançament de les comunitats autònomes.

“És cert que l’arribada del FLA ens permet saldar els nostres compromisos de pagament amb proveïdors, però és un instrument de respiració assistida al qual no hauríem d’haver de recórrer si obtinguérem els recursos que ens corresponen del sistema de finançament autonòmic“, ha incidit referent a això el conseller d’Hisenda després de remarcar que “no és possible que la liquiditat que injectem a les pimes de la Comunitat Valenciana i els recursos amb els quals facilitem la recuperació econòmica del nostre teixit productiu arriben a través d’un instrument que augmenta el nostre deute per ser una de les autonomies més perjudicades per l’actual sistema de finançament”.

Això sí, Soler ha reconegut que “aquest últim any ha sigut molt difícil per a tots, i especialment per a les nostres empreses, moltes de les quals s’han vist afectades per les restriccions imposades per a frenar l’avanç de la pandèmia” pel que ha reiterat que “abonar les seues factures pendents en el menor temps possible és una obligació del Consell per a contribuir a pal·liar les seues dificultats, al mateix temps que continuem avançant amb la màxima rapidesa possible en la resolució de les ajudes del Pla Resistir Plus, amb el qual podran obtenir ajudes directes de fins a 200.000 euros”, ha indicat Soler.

El pes de la factura sanitària

Els pagaments de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública concentren la pràctica totalitat de les factures, el 90% (73.356 factures), i el 57% de l’import que ha rebut la Comunitat Valenciana del FLA. En concret, aproximadament 587,9 milions d’un total de 1.030,6 milions, anirà destinat a factures sanitàries corresponents a despeses de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En aquesta xifra s’inclou també el pagament de la facturació de juny de les farmàcies que el Consell abonarà al juliol.

“La lluita contra la pandèmia ha sigut des del primer minut una prioritat per al Consell, que sempre ha posat per davant en les seues decisions la protecció de la vida de les persones. Per eixe motiu la despesa sanitària és un dels quals més va créixer l’any passat”, ha assenyalat el secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero.

En els pagaments del FLA s’han inclòs també 2.330 factures per import de 41,3 milions de l’àmbit educatiu; 1.134 factures per import de 34,1 milions en matèria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; 302 factures per import de 14,4 milions en matèria d’habitatge; 300 factures per import de 9,1 milions relacionades amb l’agricultura i el medi ambient; i 319 factures per import de 6,1 milions de l’àrea de justícia, entre altres.

“En els pagaments hem prioritzat tot el relacionat amb el manteniment dels serveis públics fonamentals de les valencianes i els valencians. Aqueixa ha sigut i aqueixa continua sent la nostra prioritat”, ha subratllat Francesc Gamero.

El secretari autonòmic ha explicat que “des de la Tresoreria de la Generalitat s’està fent una important labor gestionant els pagaments més urgents i agilitant tota la tramitació de les factures que la Generalitat té amb milers de proveïdors perquè els diners els arribe com més prompte millor”, ha assenyalat Gamero després de recordar que des d’agost de l’any passat el Consell ha aconseguit mantenir la seua taxa de Pagament a Proveïdors, el conegut com a PMP, per davall dels 30 dies que estableix el límit legal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − nou =