25n
25N
25N

El Consell atorga a Ernest Lluch, Manuel Broseta i Save the Children la Distinció de la Generalitat per la Defensa dels drets constitucionals

Oltra destaca que la distinció a Lluch i Broseta reconeix la seua labor acadèmica, política i de defensa “del diàleg i la democràcia”

El Consell atorga a Ernest Lluch, Manuel Broseta i Save the Children la Distinció de la Generalitat per la Defensa dels drets constitucionals
04/12/2020 -

El Consell ha concedit la Distinció de la Generalitat per la Defensa dels drets i llibertats constitucionals 2020 als catedràtics Ernest Lluch i Manuel Broseta, tots dos a títol pòstum, i a l’ONG internacional Save the Children.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió del Govern valencià, ha remarcat el reconeixement a Lluch i Broseta pel seu destacat paper en la defensa del diàleg i la democràcia.

D’aquesta manera, la vicepresidenta ha posat en relleu la labor acadèmica i política d’Ernest Lluch, qui va ser “un destacat defensor del diàleg i partidari d’establir ponts com a instruments per a aconseguir el respecte dels drets humans i la pacificació del País Basc”.

Assassinat l’any 2000 per la banda terrorista ETA, Lluch va ser catedràtic d’Economia a la Universitat de València (UV) i a la Universitat de Barcelona (UB) i rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

En l’àmbit polític, Lluch va ser ministre de Sanitat i Consum i “va jugar un paper fonamental en la Llei General de Sanitat, que va establir les bases per a la universalització de l’atenció sanitària a Espanya”, ha indicat Oltra.

Per part seua, el catedràtic de dret espanyol, Manuel Broseta, assassinat per ETA en 1992, va ser “un destacat defensor de la democràcia que va combatre la repressió franquista des del deganat de la Facultat de Dret”, ha explicat la vicepresidenta.

A més de la seua faceta acadèmica i política, Oltra ha destacat també la implicació de Broseta “en la consolidació de la societat civil valenciana, defensant el pacte lingüístic que portaria a la creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua”.

Atenció a xiquetrs i xiquetes vulnerables

L’ONG Internacional Save the Children, fundada a Londres en 1919 per a ajudar als xiquets i xiquetes refugiats de la Primera Guerra Mundial, desenvolupa, actualment, intervencions humanitàries a Jordània, Líban, l’Iraq, Egipte i Síria, origen de la majoria de les persones refugiades que es troben en Lesbos, i en tota Europa, “on ajuda als nens i nenes refugiats i a les seues famílies”, ha explicat la vicepresidenta.

Amb presència a Espanya des de fa 20 anys, l’ONG manté 12 centres socials en la Comunitat Valenciana, a través dels quals ajuda a 600 nens i nenes en risc d’exclusió social i pobresa infantil.

A causa de la crisi de la COVID-19, Save the Children ha posat en marxa el projecte “Al teu costat” “per a la captació de donacions per a atendre els nens i nenes més vulnerables i donar-los accés a una alimentació bàsica, atenció psicològica i educació”, ha indicat Oltra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =