25n
25N
25N

El Consell aprova l'Oferta d'Ocupació Pública de 2020 que inclou 1.322 places en unes oposicions que es convocaran en un termini màxim de dos anys

Un total de 782 llocs seran per al torn lliure i els 553 restants es destinaran a promoció interna per a reduir la temporalitat en l’Administració Valenciana

El Consell aprova l'Oferta d'Ocupació Pública de 2020 que inclou 1.322 places en unes oposicions que es convocaran en un termini màxim de dos anys
20/11/2020 -

El ple del Consell ha aprovat el Decret d’Oferta d’Ocupació Pública (OPE) de 2020 que contempla un total de 1.322 places, de les quals 782 seran per al torn lliure i les 540 restants es destinaran a promoció interna, amb l’objectiu de reduir la temporalitat en l’Administració valenciana.

L’OPE contempla convocatòries per a 30 cossos i escales que van des de tècnics d’administració general a auditors passant per periodistes, enginyers industrials, agrònoms, informàtics i d’obres públiques, així com arquitectes, psicòlegs, administratius, científics investigadors, especialistes en Estadística i en atenció sociosanitària, entre altres.

A més, el mateix decret de l’OPE contempla que la Generalitat s’obliga a si mateixa al fet que els processos de selecció de les oposicions es porten a terme en un termini no superior als dos anys des de la seua aprovació.

L’OPE ha estat dissenyada d’acord amb el que estableix la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 que fixa una taxa de reposició del 100% per als sectors considerats prioritaris i d’un 75 per a la resta. En ella també es reserva més d’un 7% de la totalitat de les places per a ser cobertes entre persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent.

A més, l’OPE inclou mesures per a fomentar la igualtat de gènere perquè les convocatòries inclouran, com a criteri de desempat abans del sorteig o primera lletra del cognom la resolució en favor de la dona en el cas que el sexe femení estigués infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del cos o escala objecte de la convocatòria.

L’OPE de 2020 s’uneix al programa de reclutament dissenyat per a renovar l’Administració valenciana iniciada en 2016 i que preveu la incorporació de nous funcionaris per a evitar el col·lapse de la Funció Pública a causa de l’envelliment de les plantilles.

Per això, per a finals de 2020 i al llarg del 2021 està prevista la celebració de 221 processos selectius en els quals s’oferiran 4.902 places corresponents a les OPES dels anys 2017, 2018 i 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + huit =