caixa popular

El Consell afirma que no podrà complir l'objectiu de dèficit fins que canvie el model de finançament

El Consell afirma que no podrà complir l'objectiu de dèficit fins que canvie el model de finançament
12/11/2018 -

La Conselleria d’Hisenda assegura que “mentre no s’aprove un nou sistema de finançament autonòmic, una qüestió pendent des de l’1 de gener de 2014, òbviament la Comunitat Valenciana no podrà complir l’objectiu de dèficit” perquè ha de mantenir els serveis públics fonamentals de sanitat, educació i protecció social.

Així ho ha assenyalat en un comunicat el departament que dirigeix Vicent Soler, en relació a l’informe de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea), que creu que la Comunitat no complirà amb l’objectiu de dèficit per a 2018, que se situa en el 0,4 per cent, i aconseguirà quedar-se en l’1,2 per cent.

Hisenda assenyala que aqueix dèficit és fruit d'”un problema d’ingressos” i no de despeses, i indica que la mateixa Fedea ha certificat com la Comunitat és l’autonomia pitjor finançada en tot el període 2002 fins a l’actualitat. “D’haver-se aprovat un nou model en 2017, tal com es va comprometre Mariano Rajoy, ara no es donaria aquesta situació”, agrega.

Segons ha indicat que “en cas d’existir un nou model i d’acord amb les xifres que estima Fedea, la Comunitat tindria un superàvit del 0,1%-0,2% (més de 100 milions)”, amb un model que la situe en la mitjana de les regions, xifra que milloraria amb el finançament per càpita de Galícia, amb la qual la Comunitat disposaria de 2.500 milions més anuals.

Hisenda ha subratllat que la Generalitat “és la que major percentatge del seu pressupost i despesa destina als serveis públics fonamentals, com a conseqüència de l’infrafinançament, per a mantenir un nivell de qualitat homologable al de la resta de comunitats” i ha d’obrir cada dia hospitals, centres educatius i atendre a la dependència”, per la qual cosa assenyala que no aplicarà “cap retallada” quan està gastant “per sota de la mitjana, davant una situació d’injustícia reconeguda per tots els experts a nivell nacional”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 15 =