25n
25N
25N

El Consell obri dos nous jutjats de primera instància a València i Alacant

La consellera Bravo destaca que el Consell ha habilitat en huit mesos set dels nou òrgans judicials aprovats pel Ministeri de Justícia per a 2019 el mes d’abril passat

El Consell obri dos nous jutjats de primera instància a València i Alacant
30/12/2019 -

El jutjat de primera instància número 14 d’Alacant i el número 29 de València entraren en funcionament aquest dimarts, 31 de desembre, tal com estava previst en la planificació realitzada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a la posada en marxa dels nou òrgans judicials que el Ministeri de Justícia va assignar a la Comunitat Valenciana per a l’any 2019.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat que, en un any, “estan plenament operatius set dels nou òrgans judicials que es van aprovar per a enguany i, les dues restants estaran llestos en 2020” en referència al jutjat de Primera Instància número 6 de Gandia i el de Primera Instància número 5 de Torrevieja.

Gabriela Bravo ha remarcat “la celeritat i eficàcia del Consell del Botànic per a posar en marxa els nous òrgans judicials” perquè la creació dels mateixos es va aprovar a Consell de Ministres el mes d’abril passat. “En només huit mesos -ha explicat la consellera- a Alacant s’ha habilitat la plaça de magistratura de l’Audiència Provincial d’Alacant per a la secció penal 7a amb seu a Elx; un jutjat degà exclusiu, el número 14 de Primera Instància i el número 4 penal a Elx”.

Per part seua, a la província de València, “hem habilitat el jutjat de Primera Instància número 29, el 19 penal i el 6é de Primera Instància i Instrucció de Sagunt”.

El mapa de noves unitats judicials és completarà amb el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Torrevieja i el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Gandia l’entrada en funcionament del qual va ser suspesa l’any 2011 i que la seua posada en marxa es durà a terme en 2020.

La consellera Bravo ha assegurat que “és necessari que es forme govern com més prompte millor per a poder continuar treballant amb el Ministeri de Justícia i completar la planta judicial amb la creació dels 40 nous òrgans judicials que necessita la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − catorze =