25n
25N
25N

El Consell no es planteja portar als jutjats l'ampliació del Port de València

El Consell no es planteja portar als jutjats l'ampliació del Port de València
16/04/2021 -

El Consell no té “damunt de la taula” la possibilitat de portar als tribunals l’ampliació del port de València com han plantejat en clau de partit Compromís, Esquerra Unida i Podem. La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha ressaltat que sobre aquesta matèria hi ha “moltes postures no necessàriament partidistes” però ha apuntat que per a l’executiu “el full de ruta és el que diu el primer punt del pacte del Botànic, la lluita contra l’emergència climàtica”.

Així s’ha pronunciat Oltra aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha considerat “precipitat” parlar de “divisió” en l’executiu respecte a aquesta qüestió. Tres dels quatre partits que ho sustenten (Compromís, Esquerra Unida i Podem) han anunciat que presentaran o se sumaran a accions judicials contra aquesta ampliació després que el Ministeri de Transició Ecològica considerara que la Declaració d’Impacte Ambiental de 2007 continua vigent. Mentrestant, el president, Ximo Puig, afirmava el dijous que el seu partit (PSPV) analitza aquest tema “amb objectivitat i sense maniqueisme”.

Per a Oltra, “s’ha d’estudiar en profunditat la qüestió i les conseqüències que puga tindre” i “és obvi que un projecte de 2006 s’ha d’estudiar amb els ulls de 2021, amb tot el que això implica”.

En aquest sentit, s’ha preguntat “quina ciutat i quina àrea metropolitana volem” i “com es tradueix en l’estima i el valor ecològic de l’avifauna de l’Albufera”, un “ecosistema singular amb un valor molt emocional”. També ha demanat considerar “quants metres han perdut les platges” i “el perill potencial de la salinització de l’Albufera”, que al seu judici, suposaria una “catàstrofe” per a l’agricultura de l’arròs.

Sobre la postura del Consell, ha argumentat que en 2019 van aprovar l'”emergència climàtica” amb la qual es comprometien a “avançar cap a un territori sostenible”. A més, ha matisat: “No he sentit cap veu que diga que s’ha de fer coste el que li coste a l’Albufera. A tothom que li he sentit defensar que el projecte seguisca avant, el condicionen al fet que no tinga impacte”.

No obstant això, ha indicat que hi ha “moltes parts implicades”, no sols el Consell, sinó també l’administració general de l’Estat i l’Ajuntament de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + sis =

museo prehistoria