25n
25N
25N

El Consell "aprofundeix" en la seua política d'igualtat i impossibilita l'exclusió de les persones trans com a bombers

La Vicepresidenta de la Generalitat ha detallat com han afegit al·legacions a un decret per a aplicar l’anomenada Llei Trans amb una fórmula que podria repetir-se

El Consell "aprofundeix" en la seua política d'igualtat i impossibilita l'exclusió de les persones trans com a bombers
22/07/2019 -

“Les persones als qui els és aplicable la present llei tindran els següents drets: […] f) Al fet que es protegisca l’exercici efectiu de la seua llibertat i a no patir discriminació per motiu d’identitat o expressió de gènere en tots els àmbits de la vida”. La coneguda com a Llei Trans de la Comunitat Valenciana, aprovada l’abril de 2017, recull la prohibició expressa de discriminar en cap àmbit, fins i tot en la selecció de personal per a qualsevol propòsit, per raons d’identitat de gènere. Una igualtat efectiva.

No obstant això les normes o decrets anteriors, com alguns de selecció, no estan actualitzats. És per això que des de la Generalitat, com va anunciar divendres passat la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ho introdueix ara en els nous criteris per a “aprofundir” en aquestes polítiques del Consell.

La setmana passada, en l’última reunió, el Consell de la Generalitat va aprovar les bases “per a la selecció, promoció i mobilitat del personal dels Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de la Comunitat”. De forma una mica més simple, dels bombers de tota la Comunitat. “Destacar que, d’acord amb la Llei 8/2017, no serà motiu d’exclusió per a l’ingrés en el cos els diagnòstics relatius a la identitat de gènere. No és, en cap cas, una patologia”, afegia Oltra després d’assenyalar l’aprovació del decret.

Efectivitat

Els anteriors criteris per a la selecció del conegut com SPEIS no limitaven la presentació de persones trans. No obstant això recollien entre les possibles raons d’exclusió “trastorns de la identitat” sexual i/o de gènere. Una discriminació perquè, com assenyala la vicepresidenta, “no és una patologia” i es dóna efectivitat als drets “contemplats en la Llei Trans”.

Segons ha explicat Oltra, des de la Conselleria d’Igualtat que ella dirigeix, es van presentar “una sèrie d’al·legacions” per a eliminar “la possibilitat” d’aquesta discriminació. Sense una confirmació oficial de la Generalitat, s’ha plantejat la possibilitat que aquesta siga una pràctica habitual en futurs decrets si existeix tal exclusió.

El decret aprovat pel Consell estableix les bases i criteris generals del SPEIS. Es pretén l'”ordenació general” d’aquests cossos, tres d’ells relatius a les capitals de província, i altres tres a cada província de la Comunitat.

Dins de la nova norma es regula, també, la promoció de les noves places que s’oferisquen i els sistemes d’accés, tant nous com interns -a més de la mobilitat territorial-.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020