25n
25N
25N

El Consell Municipal de Turisme desenvoluparà un model sostenible i participatiu

El Consell Municipal de Turisme desenvoluparà un model sostenible i participatiu
26/11/2019 -

Aquest matí s’ha celebrat en l’Hemicicle de l’Ajuntament de València la primera sessió del Consell Municipal de Turisme. Es tracta d’un organisme creat com a “fòrum de participació amb l’objectiu que més de 60 representants vinculats al sector turístic, així com veïns i veïnes de la ciutat puguen aportar la seua visió sobre un model de desenvolupament turístic que ha de ser sostenible des de la perspectiva social, mediambiental i econòmica”, ha apuntat el regidor de Turisme, Emiliano García.

“Mitjançant la implicació i participació de la societat, podrem desenvolupar un model turístic d’èxit i sostenible”, ha assegurat García, qui ha apostat també per “fomentar un turisme responsable” perquè els que visiten la ciutat ho facen “de manera respectuosa cap als veïns i veïnes que els acullen”.

Durant la sessió, s’ha procedit a la renovació de la Presidència, Vicepresidència i vocalies del Plenari. A proposta d’Emiliano García, president del Consell, Carlos Galiana ha sigut elegit vicepresident d’aquest òrgan. També s’han votat els membres que formaran part de la comissió permanent en qualitat de representants de les entitats: Mª José Broseta (Federació d’Associacions de Veïns de València), Luis Martí (Confederació Empreses Turístiques Comunitat Val.), Manuel Espinar (Federació Empresarial d’Hostaleria de València), Vicente Inglada (Unió de Consumidors de València), José Martorell (Setmana Santa Marinera) i Javier Valles (Hosbec, Associació Empresarial Hostalera).

COMISSIONS ESPECIALITZADES DE TREBALL

Així mateix, s’ha proposat la creació de Comissions Especialitzades de Treball, que assessoraran el Ple en qüestions específiques i es formaran a proposta dels membres d’aquest. La pròxima sessió de l’organisme municipal tindrà lloc a la fi de febrer de l’any pròxim.

García, ha remarcat en la seua intervenció la importància d’aquest òrgan com a “fòrum social per a compartir propostes i consolidar un turisme integrador, col·laboratiu i participatiu a la nostra ciutat”. “Hem d’entendre el turisme no sols com un generador de riquesa, sinó com una eina per a evolucionar com a societat d’avantguarda, integradora i que mira al futur”, ha afegit.
El Consell de Turisme va ser creat el mes d’abril passat per iniciativa de l’actual vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, que en l’anterior mandat ostentava la presidència d’aquest Consell com a regidora de Desenvolupament Econòmic i Turisme. La constitució d’aquest òrgan consultiu convertia a València en la segona ciutat d’Espanya que comptava amb un fòrum d’aquest tipus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 11 =