25n
25N
25N

El Consell manifesta la seua repulsa per l'assassinat de Mónica

El Consell manifesta la seua repulsa per l'assassinat de Mónica
10/03/2020 -

El Consell ha manifestat la seua repulsa per l’assassinat de Mónica a Villanueva de Castellón i ha convocat tota la societat valenciana per a continuar treballant per una terra lliure de violència contra les dones.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, membres del Consell, representants de les institucions valencianes i la societat civil han guardat tres minuts de silenci davant el Palau de la Generalitat en repulsa per l’assassinat de Mónica, de 38 anys, i mare de dos fills.

Així mateix, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha participat en la concentració de silenci realitzada enfront de l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat, on es troba per a celebrar diverses reunions sobre serveis socials municipals.

Al final de la concentració davant el Palau de la Generalitat, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha declarat que el “terrorisme masclista” va posar fi a la vida de Mónica, “una mort que no sols, una vegada més, colpeja durament als seus amics i familiars, sinó que colpeja durament a la societat valenciana”.

“La mort de Mónica és insuportable; és intolerable, com ho va ser també la d’Alina fa tres setmanes en Moraira”, ha continuat la consellera.

Per aquest motiu, ha insistit Bravo, des de la Generalitat “continuarem treballant perquè aquesta terra siga una terra lliure de violència contra les dones” perquè “no volem que ni una dona més forme part de la llista de la infàmia”.

Per part seua, des de Vistabella, la vicepresidenta Oltra ha mostrat el seu dolor per l’assassinat de Mónica i la solidaritat del Consell amb els seus familiar; i ha reiterat la “necessitat que la societat continue mostrant la seua unitat enfront de la barbàrie masclista, que mostrem que estem del costat de les víctimes i enfrontats als assassins”.

“En aquest sentit, -ha afegit- la societat valenciana en el seu conjunt, des de les institucions als partits polítics, entitats, persones individuals hem de continuar mostrant que mai deixarem de treballar per una societat igualitària, per una societat en la qual la violència contra les dones desaparega del nostre dia a dia”.

15 dones assassinades en 2020

La mort de Mónica a Villanueva de Castellón suma un total de 15 dones assassinades en el que va de 2020; 1.048 des que es van començar a comptabilitzar en 2003. D’aquestes 15 dones assassinades en 2020, només una va presentar denúncia.

La consellera de Justícia ha indicat que 2020 “ens està llançant ja una xifra d’una dona assassinada cada quatre dies; és una xifra de l’horror; és una xifra insuportable”.

Referent a això, Bravo ha recordat que tota la societat “hem de secundar-les; hem d’ajudar-les a véncer la por; tenim tots i totes l’obligació de denunciar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =