El Consell se sumarà a les manifestacions però remarca que el protagonisme "és del moviment feminista"

Guardar

oltra 8m
oltra 8m

El Govern valencià se sumarà a les manifestacions convocades aquest diumenge 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona en les tres capitals de província, encara que ha remarcat que "el protagonista "és el moviment feminista".

Així ho ha afirmat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha recordat que les manifestacions partiran a les 11 hores a Alacant i a les 18 hores a València i Castelló, sota el lema 'Feminisme per a canviar el món'.

"El protagonista és el moviment feminista, nosaltres acompanyem, ens sumem. Els homes són molt benvinguts, però el protagonisme aqueix dia és del feminisme", ha reiterat.

La també titular d'Igualtat ha manifestat que el 8M és una jornada per a "posar l'accent en la igualtat, en el camí a recórrer per homes i dones per a aconseguir una societat igualitària en l'àmbit públic i en el privat".

Cal buscar, ha dit, aqueixa societat igualitària que "és la que farà que no existisquen aqueixes violències sobre les dones, ja siga violència de gènere, agressions sexuals o violència econòmica".

Així, ha subratllat que existeix un altre dia, el 25 de novembre, en el qual es posa l'accent en la lluita contra la violència de gènere: "Són dos moments diferents, a cada moment es posa l'accent en una qüestió".

Preguntada sobre quina opinió li mereix que diputades de Podemos assajaren en el Parlament valencià la coreografia de 'El violador eres tu', ha indicat que l'exercici de la llibertat "no se li limita als diputats" i ha reivindicat qualsevol acció que pose l'accent en "la necessària erradicació de la violència de gènere, tinga les expressions que tinga".

Oltra ha recordat també que la Generalitat ha llançat enguany una nova campanya institucional pel 8M amb el lema 'Vull ser com' i que se centra en la cerca de "dones referents", amb imatges d'"ambaixadores d'igualtat" com la soprano Mónica Bueno; la informàtica Silvia Terrasa; la fiscal Susana Gisbert; la medallista paralímpica Ariadna Edo i la bombera forestal Belén Bueno. Les seues històries van de la mà de frases reivindicatives de dones anònimes que també són referents.

BRETXA SALARIAL DEL 22%

Així mateix, el ple de l'Executiu valencià ha analitzat l'informe sobre la bretxa salarial per raó de gènere en la Comunitat Valenciana, en el qual es constata que per cada euro cobrat per un home, la dona ingressa únicament 0,78 euros.

Segons l'enquesta anual d'estructura salarial que recull l'informe presentat per la Conselleria d'Economia la bretxa salarial entre homes i dones és del 22,4% o, cosa que és el mateix, per cada euro cobrat per un home, una dona, en les mateixes circumstàncies, ingressa 0,78 euros.

Si es considera l'ocupació en el lloc de treball, les dones tendeixen a ocupar aquells de menor qualificació, ja que per cada dona en un lloc directiu hi ha 2,8 homes, mentre que per cada dona en una ocupació elemental hi ha 0,7 homes. A més, la taxa de temporalitat entre les dones és 1,1 punts superior a la dels homes. El percentatge de dones contractades verbalment és 3,8 punts superior.

La taxa de parcialitat és 18,2 punts superior entre les dones i el percentatge d'homes amb jornada parcial per a atendre necessitats familiars és del 2,3%, enfront del 26% de les dones.

Així mateix, el percentatge de persones subocupades per insuficiència d'hores (persones que treballen menys hores que el normal en el seu sector desitjant treballar més hores) és 5,7 punts superior entre les dones que entre els homes.

Arxivat a:

Destacats