25n
25N
25N

El Consell insta al Govern a incloure les particularitats de l'agricultura valenciana en la nova PAC

El Consell insta al Govern a incloure les particularitats de l'agricultura valenciana en la nova PAC
12/11/2019 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha instat al Govern a incloure les particularitats de l’agricultura valenciana en la proposta de la nova Política Agrícola Comuna (PAC) 2021-2027 que es debat en el si de la Unió Europea.

És el moment d’assegurar els recursos perquè l’agricultura valenciana puga sobreviure i treballar amb dignitat, i el moment que el Govern introduïsca en el debat de la PAC els elements necessaris perquè Europa tinga en consideració les particularitats pròpies de l’agricultura valenciana”, ha defensat Mollà abans del Consell Consultiu del Ministeri d’Agricultura per a Assumptes Comunitaris, celebrat a Madrid.

La Generalitat vol que la PAC contemple mesures compensatòries perquè el sector puga abordar la reconversió cap a una agricultura més sostenible i “suportar la integració de paràmetres climàtics d’una manera segura i viable en termes de despesa i costos, sobretot en el territori valencià”, recull l’administració en un comunicat.

Per a aconseguir-ho, el Consell reclama “com a mínim” que en la PAC 2021-2027 es mantinguen els recursos actuals, en considerar que “una hipotètica reducció de fons significaria, en la pràctica, fer una retallada sobre els mateixos objectius de la UE de lluita contra el canvi climàtic”.

CIMERA DEL CLIMA

La titular d’Emergència Climàtica també ha participat en la conferència sectorial convocada pel Ministeri de Transició Ecològica per a explicar els detalls de la pròxima XXV Conferència de les Parts de la Convenció Marco de Canvi Climàtic (COP25), a Madrid del 2 al 13 de desembre.

En aquesta trobada, la Generalitat estarà “implicada” i recolzarà activitats complementàries en la Comunitat Valenciana per a traslladar el debat a altres territoris d’Espanya. Per a això, ajudarà a col·lectius, entitats, ONG, empreses, universitats i al sector de l’administració pública a participar en la discussió i en els reptes de la COP25, que “també són els reptes comuns dels pròxims anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 10 =

ccccinema
activem alfafar