25n
25N
25N

El Consell incrementa en un 40% les ajudes destinades a les mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Consell incrementa en un 40% les ajudes destinades a les mancomunitats de la Comunitat Valenciana
30/06/2020 -

Presidència de la Generalitat ha incrementat en un 40% les ajudes destinades a finançar les activitats de les mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana, de manera que en la convocatòria de 2020 es destinarà un import global d’un milió d’euros.

El secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix, ha indicat que aquesta línia d’ajudes té per objecte col·laborar, enfortir, reconéixer i fer costat a les mancomunitats de la Comunitat Valenciana”.

A més, Alfred Boix ha assenyalat que, amb aquestes subvencions, es posa de manifest “el compromís pel desenvolupament de la Llei de Mancomunitats durant 2020 i, sobretot, per les mancomunitats d’àmbit comarcal”.

Per part seua, el director general d’Administració Local, Antoni Such, ha destacat l’aposta decidida de la Generalitat per les mancomunitats “perquè són l’instrument més adequat per al desenvolupament dels programes en l’àmbit territorial”.

En aquest sentit, ha remarcat que la Generalitat, a través de Presidència, destinarà en 2020 un milió d’euros a les mancomunitats de la Comunitat Valenciana per a finançar les despeses corrents, una xifra que incrementa els 600.000 euros anuals que es van destinar en els tres exercicis anteriors.

Així mateix, Antoni Such ha incidit en què la Generalitat pretén “dotar de fortalesa i capacitat perquè les mancomunitats continuen exercint de motor del desenvolupament dels serveis públics en els seus territoris, col·laborant amb els municipis més xicotets”.

Convocatòria publicada al DOGV

D’aquesta manera, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria de les ajudes destinades a les mancomunitats, que tindran un termini d’un mes per a presentar tota la documentació.

Segons la convocatòria de les ajudes, se subvencionaran les despeses corrents i de funcionament derivades de la realització d’una sèrie d’actuacions derivades de l’arrendament de terrenys, edificis, maquinària, material de transport, mobiliari o equips d’informació; reparacions i manteniment d’infraestructures, edificis i locals, maquinària o material de transport, així com l’adquisició de material d’oficina, premsa, revistes, llibres i altres publicacions i material informàtic.

Així mateix, en la resolució s’indica que les ajudes també sufragaran subministraments d’electricitat, aigua, gas i combustibles; vestuari; productes alimentosos, farmacèutics i sanitaris; neteja i condícia; recanvis de maquinària, utillatge i elements de transports; i material electrònic i de telecomunicacions.

També se subvencionen les despeses derivades de comunicacions telefòniques, postals, telegràfiques i informàtiques i de la contractació de serveis amb empreses externes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

Valencia activa
bombers
Valencia activa