25n
25N
25N

El Consell impulsa la resiliència empresarial en la producció de materials COVID per a afrontar una nova situació d'emergència

El Consell impulsa la resiliència empresarial en la producció de materials COVID per a afrontar una nova situació d'emergència
21/08/2020 -

El Consell ha fet ja el primer pas per a impulsar la resiliència del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i reorientar la seua capacitat productiva amb la finalitat de disposar de material suficient davant una nova emergència sanitària amb l’aprovació d’una ordre d’ajudes per a empreses de la indústria manufacturera valenciana.

Es tracta d’unes ajudes dirigides a aquelles empreses que ja hagen adaptat la seua activitat o que reorienten a curt termini la seua producció amb la finalitat d’obtenir a gran escala medicaments, vacunes, productes farmacèutics i hospitalaris, com a respiradors i Equips de Protecció Individual (EPI).

Aquesta actuació se situa en línia amb el que es preveu en els acords per a la reconstrucció aconseguits per la Generalitat amb organitzacions empresarials i sindicals (Alcem-nos), amb els partits polítics en la Comissió Especial de Les Corts i amb l’acord institucional en el qual els ajuntaments, les mancomunitats i les diputacions juguen un paper fonamental.

Amb aquestes ajudes, la Generalitat pretén disposar d’una reserva estratègica garantint la cadena de subministrament local de productes sanitaris essencials per a atendre amb immediatesa una possible emergència davant nous rebrots, al mateix temps que s’aconsegueix mantenir i generar ocupacions.

En aquest sentit, el conseller ha destacat el suport de la Conselleria a la inversió privada, posant de manifest la importància de la col·laboració públic-privada local per a disposar de l’esmentada reserva estratègica.

Les ajudes van dirigides a projectes d’inversió amb un import mínim de 100.000 euros que s’hagen realitzat des de la data de declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març, o que es duguen a terme fins al 30 de novembre.

El volum total d’aquesta convocatòria, proposta conjuntament per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ascendeix a 4 milions d’euros.

Aquestes ajudes a fons perdut són de concessió directa per a aquells projectes que complisquen els requisits fins a esgotar el crèdit. La intensitat de l’ajuda és del 75% dels costos subvencionables i l’import no podrà superar els 400.000 euros.

Soler: “Volem estar previnguts”

“Volem estar previnguts davant possibles rebrots de la COVID-19 perquè la salut i el benestar dels ciutadans és la nostra prioritat número u”, ha afirmat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

“Amb aquesta idea en ment, hem volgut aprofitar el nou context de flexibilització de la normativa europea relativa a subvencions i el nou Marc Temporal d’Ajudes d’Estat, per a desenvolupar la convocatòria d’un programa de suport que complemente els processos de desenvolupament innovador que havia iniciat la indústria manufacturera valenciana”, ha indicat Soler.

Segons el conseller, “l’objectiu final és disposar d’una reserva estratègica que assegure i garantisca el subministrament pròxim i accessible de productes sanitaris. Amb aquesta actuació, volem també evitar disposar d’un nombre limitat de fabricants i intermediaris l’oferta dels quals puga resultar insuficient i costosa”.

Tecnologia i col·laboració

Vicent Soler ha explicat que “es pretén de la mateixa manera impulsar un ús intensiu de la tecnologia i fomentar xarxes estables de col·laboració entre les empreses, els instituts tecnològics i tot l’ecosistema emprenedor i les universitats, de manera que es generen sinergies de col·laboració”.

“A través d’aquesta ajuda s’impulsaran quatre pilars que seran bàsics en la transformació del model productiu valencià. D’una banda, es busca garantir la seguretat sanitària de professionals i de la població en oferir productes sanitaris essencials, com a mascaretes, bates o respiradors, produïts pel mateix teixit productiu valencià”, ha indicat Soler.

També es procura donar suport a l’activitat industrial de manera que compte amb mitjans per a reinventar-se i adaptar-se a les noves necessitats sobrevingudes durant la pandèmia.

Així mateix, es considera clau donar un impuls a una tipologia d’indústria amb elevada intensitat tecnològica i basada en la innovació; i mantenir i generar ocupació en l’economia valenciana.

Les ajudes subvencionaran tant els projectes d’inversió dirigits a la fabricació d’un producte nou, com aquells orientats a la millora de productes ja existents i actualment en fabricació per l’empresa sol·licitant, que estiguen en disposició de ser posats en el mercat i que es relacionen directament amb la lluita contra la COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − dos =