25n
25N
25N

El Consell de l'Horta aprova unes ajudes directes de mig milió d'euros a través de la Conselleria d'Agricultura per a les persones agricultores de la comarca

La reunió acorda, entre altres mesures, destinar 280.000 euros a infraestructures de reg i donar suport al manifest ‘Preus Justos’

El Consell de l'Horta aprova unes ajudes directes de mig milió d'euros a través de la Conselleria d'Agricultura per a les persones agricultores de la comarca
21/05/2021 -

El Consell de l’Horta aprova en la seua última sessió plenària l’una ordre d’ajudes directes de 500.000 euros, a través de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, perquè els Ajuntaments de la comarca puguen ajudar a les persones agricultores d’aquest cinturó verd.

Aquesta línia de finançament que gestionaran els municipis de l’àmbit estricte de l’Horta de València, i que sumen 36 en total, beneficiarà als més de 1.600 conreadors directes que estiguen inscrits en la Seguretat Social Agrària.

Cada ajuntament rebrà de manera directa una quantia, d’acord amb un principi de distribució territorial proporcional a la superfície d’horta treballada i els agricultors i agricultores podran acollir-se a aquesta ajuda pel simple fet de treballar la terra.

Els representants del Consell de l’Horta assenyalen que l’objectiu de les ajudes és el de minimitzar, en la mesura que siga possible, les pèrdues de les persones agricultores en una conjuntura de crisi sanitària i reducció de les vendes a través del canal Horeca. “Contribuir a la rendibilitat és una forma efectiva de garantir la continuïtat dels cultius de l’Horta”, han subratllat.

En aquesta mateixa línia s’emmarca el manifest ‘Preus Justos’, promogut per les plataformes Per l’Horta, Acció Ecologista-Agró i les entitats agràries. El text ha desembocat en una campanya reivindicativa que ha comptat amb el ple suport del Consell de l’Horta i que s’alinea al cent per cent amb els objectius de la Llei de l’Horta.

La reunió executiva també ha acordat altres mesures d’inversió com destinar 280.000 euros a la millora de les infraestructures de reg en els francs, marjals i extremals.

L’objectiu d’aquest projecte, ja redactat i aprovat, és el de recuperar les séquies i estructures de reg per a millorar el subministrament d’aigua d’eixes terres i revaloritzar el patrimoni etnològic en el marc del reconeixement al regadiu tradicional com a Sistemes Importants del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM) que concedeix la FAO.

Aquest paquet de mesures respon a les propostes de les associacions i sindicats agraris, de manera que el Consell de l’Horta manté una línia de consens, diàleg i participació que prioritza en les seues actuacions l’atenció a les necessitats expressades pels mateixos agricultors i agricultores que tenen els seus cultius en els municipis de l’Horta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =