25n
25N
25N

El Consell inverteix 2,4 milions per a llevar barreres físiques d'edificis municipals en 62 pobles xicotets

El Consell inverteix 2,4 milions per a llevar barreres físiques d'edificis municipals en 62 pobles xicotets
12/05/2019 -

La Generalitat Valenciana invertirà 2,4 milions d’euros en 2019 per a millorar l’accessibilitat d’edificis públics en 62 municipis i entitats locals menors de la província de València que posseeixen menys de 50.000 habitants, una iniciativa que persegueix l’eliminació de barreres arquitectòniques per a facilitar l’accés de les persones amb dificultats de mobilitat o dependència a consistoris i altres instal·lacions municipals.

El director general d’Administració Local, Antoni Such ha explicat que aquestes ajudes, que és el segon any que es convoquen, busquen “acabar amb els obstacles que impedeixen que la ciutadania accedisca als serveis públics d’una bona administració”, segons indica l’administració en un comunicat.

Les subvencions es destinaran a projectes municipals que actuen sobre cases consistorials i centres destinats a la tercera edat, a persones amb discapacitat o diversitat funcional, així com a altres edificis com a consultoris mèdics o recintes multiusos, culturals o esportius.

Les iniciatives de localitats el pressupost municipal de les quals no supere el milió d’euros comptaran amb una subvenció de fins al cent per cent del cost de l’actuació; entre un i deu milions d’euros, fins al 63%; i per a localitats amb pressupost superior als 10 milions d’euros, el 45%.

Els municipis i entitats locals beneficiàries de les ajudes hauran d’executar l’actuació abans del 31 d’octubre de 2019, ja que aqueix és el termini màxim concedit per a poder justificar la seua despesa. Per a això hauran de presentar la certificació de l’obra si ha sigut contractada, la certificació municipal d’obres expedides per funcionaris competents i la còpia compulsada de les factures reglamentàries segons la normativa vigent.

El director general d’Administració Local, que aquest divendres es va reunir amb més de 60 alcaldes i regidors dels municipis beneficiats de València i que aquest dilluns i dimarts ho farà amb els representants locals de Castelló i d’Alacant, ha destacat que tots els municipis menors de 50.000 habitants que van sol·licitar les ajudes en les dues convocatòries publicades fins hui “han resolt tots els seus problemes d’infraestructures en consistoris, centres de majors i de dia”.

En el conjunt de la Comunitat, el Consell invertirà 4 milions d’euros per a eliminar barreres arquitectòniques en edificis municipals de 119 municipis menors de 50.000 habitants i així aconseguir que totes les persones “siguen iguals i puguen accedir lliurement a les institucions públiques”, ha recalcat Such.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − catorze =