25n
25N
25N

El Consell afirma que el coronavirus 'no ha de parar la unió i la determinació de la societat valenciana contra la violència de gènere'

El president i la resta del Consell han guardat tres minuts de silenci per a mostrar la seua condemna per l’últim assassinat masclista a Almassora

El Consell afirma que el coronavirus 'no ha de parar la unió i la determinació de la societat valenciana contra la violència de gènere'
21/03/2020 -

El Consell ha condemnat l’últim assassinat masclista a Almassora i ha guardat tres minuts de silenci per Carina, de 35 anys. La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en nom del Govern valencià, ha mostrat les seues condolences a la família de Carina i ha mostrat el suport als seus dos fills, la seua família i les persones que la volien.

Mónica Oltra ha afirmat que la crisi del coronavirus “no ha de parar la solidaritat, la unió i la determinació de la societat valenciana per a lluitar contra la violència de gènere, i de mostrar a les dones víctimes que estem amb elles.

La vicepresidenta ha apuntat que és per Carina, amb dos fills 35 anys i “amb tota la vida per davant”, per qui “hem mostrat amb el nostre silenci”. Amb aquest gest es vol reafirmar que “estem amb les víctimes en enfrontats als agressors i a les seues actituds”, ha indicat.

La vicepresidenta ha explicat que, per la situació de l’estat d’alarma pel coronavirus, els tres minuts de silenci que en aquests casos tenen lloc a la porta del Palau de la Generalitat i a la porta dels edificis públics, s’han substituït per actes simbòlics de rebuig contra el masclisme des d’on es trobava cadascun i cadascuna.

D’aquesta manera, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ho ha fet en el Palau de la Generalitat; la vicepresidenta es trobava en la seu de la Conselleria; i el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, en el seu domicili.

Per part seua, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha mostrat el seu rebuig a l’assassinat des del balcó de la seua casa; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, estava en la seu del 112; mentre que el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzá, també ha expressat el dolor per l’assassinat des del seu domicili.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha parat la seua activitat tres minuts en la seu de Sanitat; el conseller d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha eixit al balcó de la seua casa, igual que la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica Mireia Mollà.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, estava també en el Palau de la Generalitat; la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ho ha fet des del seu domicili ,i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat democràtica, Rosa Pérez Garijo, també des de la seua casa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 5 =

ccccinema
activem alfafar