25n
25N
25N

El Consell condemna "qualsevol forma de discriminació, odi o violència" cap a les persones LGTBI

El Consell condemna "qualsevol forma de discriminació, odi o violència" cap a les persones LGTBI
17/05/2019 -

El Consell ha aprovat una declaració institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, mitjançant la qual manifesta el seu suport al col·lectiu i es compromet a erradicar qualsevol forma de discriminació, odi o violència.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per a explicar els acords aprovats pel Govern valencià, ha assenyalat que, en el deixant de la Llei valenciana d’igualtat de les persones LGTBI, aprovada per les Corts el 21 de novembre de 2018, el Consell “manifesta el seu absolut compromís amb l’erradicació de qualsevol forma de discriminació, odi o violència a les persones LGTBI, tant en el nostre territori, com en la resta del món”.

Referent a això, Oltra ha insistit que “l’odi, el rebuig, el prejudici o la discriminació cap a les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, amb variacions intersexuals o a qualsevol altra persona amb motiu de la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere són encara una realitat”.

Per aquest motiu, el Consell se suma en aquest dia, que commemora la decisió de l’Organització Mundial de la Salut d’eliminar, en 1990, l’homosexualitat de les llistes de malalties mentals, a la línia marcada en tota Espanya de dedicar 2019 “a la memòria de la lluita històrica”.

D’aquesta manera, la campanya #TrencalEstereotip, posada en marxa per la Generalitat, recorda i visibilitza “a aquelles persones que van patir la persecució i, al mateix temps, van lluitar per les llibertats que hui gaudim i que hui continuen reivindicant el seu dret a ser i estimar lliurement, també quan són majors”.

Aquesta campanya és, per tant, “una invitació -ha destacat la vicepresidenta- a trencar amb els prejudicis, en la línia marcada per aquest Govern d’apostar per una societat lliure i diversa, plena”, per la qual cosa se centra “en totes aqueixes persones majors LGTBI, que fa ja molts anys van trencar l’armari, obrint camins, llevant pedres en els murs de la invisibilitat a qui arribaria després”.

És, per tant, segons ha emfatitzat Oltra, “una campanya carregada d’emotivitat”, amb “històries de supervivència, enfront de l’odi i la intolerància, exemples d’apoderament en la lluita cap a la llibertat individual com a eix de la plenitud personal i també de la cohesió social”.

Impuls a la diversitat en la universitat

En aquesta línia, el Consell ha aprovat els convenis de col·laboració entre la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i les cinc universitats públiques valencianes per a la realització d’activitats encaminades a fomentar la igualtat en la diversitat.

La vicepresidenta ha explicat que aquests convenis, que compten amb un pressupost global de 200.000 euros, 50.000 euros més que l’any passat, “pretenen fomentar els valors de la diversitat com a eina de cohesió i enriquiment social en l’àmbit universitari per a la no discriminació i garantia d’igualtat d’oportunitats”.

D’aquesta manera, la Universitat de València-Estudi General rebrà una aportació de 60.000 euros; les universitats d’Alacant i Jaume I de Castelló, 40.000 euros cadascuna i 30.000 la Universitat Politècnica de València i la Miguel Hernández d’Elx, respectivament.

Relacions Informatives

En un altre ordre de coses, el Consell també ha acordat el cessament, a petició pròpia, de Marta Hortelano Rubio com a directora general de Relacions Informatives i Promoció Institucional, a qui “agraeix els serveis prestats”, ha informat la vicepresidenta.

Oltra, qui ha definit aquesta roda de premsa com “altament emocional”, ha volgut expressar el seu “agraïment propi” cap a la directora general “en aquests quatre anys com a portaveu d’aquest Consell”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + onze =

museo prehistoria
museo prehistoria