25n
25N
25N

El Consell impulsarà conjuntament amb Govern i la resta d'administracions mesurades de reparació´

El Consell impulsarà conjuntament amb Govern i la resta d'administracions mesurades de reparació´
14/09/2019 -

El Consell i el Govern d’Espanya impulsaran de forma conjunta mesures de reparació per a pal·liar els efectes del temporal de pluja sobre les infraestructures a la comarca de la Vega Baixa. Així ho han acordat el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Arcadi España ha rebut a Sánchez aquest dissabte en el Lloc de Comandament Avançat instal·lat a Oriola, una visita en la qual han estat presents també el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El conseller ha assegurat que el president “ha expressat el seu compromís de participar en la reparació de tota aquesta comarca, tant des del punt de vista de les infraestructures com d’un altre tipus de danys que puguen haver-se produït en instal·lacions sanitàries o en col·legis”.

Així, ha explicat Espanya, durant la trobada, en el qual s’ha mostrat als membres del Govern la situació actual dels danys provocats per l’aigua a la Vega Baixa i zones pròximes, Sánchez ha mostrat el seu “agraïment i solidaritat” amb tots els cossos que treballen en les zones inundades.

En aquest sentit, el president ha agraït la labor de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, les forces i cossos de Seguretat de l’Estat, els regidors i els alcaldes dels municipis afectats, Protecció Civil i tota la població que està treballant en la reparació dels danys.

“El president ha destacat també una cosa molt important, que és la col·laboració de totes les administracions, independentment del seu color polític, que hi ha hagut i està havent-hi durant aquest procés tan tràgic per a la comarca de la Vega Baixa i per a tota la Comunitat Valenciana”, ha afegit el responsable de Política Territorial.

CONDOLENCES

Així mateix, ha assegurat que Sánchez li ha traslladat les seues condolences per a la família de les sis persones mortes a causa del temporal, dos d’elles en la Comunitat Valenciana.

“Això és el més important, la vida de les persones”, ha considerat Espanya, que ha cridat a “redoblar els esforços i la prudència en les pròximes hores”.

En aquest sentit, ha recordat que “l’episodi no ha passat encara” i ha afirmat que, “per desgràcia, les vides no són recuperables, les infraestructures sí”.

“Concentrem-nos fonamentalment ara en la seguretat i en què no hi haja cap víctima més en les pròximes hores”, ha conclòs el conseller.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 1 =