25n
25N
25N

El Consell pagarà més de 69.000 factures per import de 960,3 milions al juny gràcies a l'ExtraFLA anticipat

El Consell pagarà més de 69.000 factures per import de 960,3 milions al juny gràcies a l'ExtraFLA anticipat
06/06/2020 -

El Consell procedirà a abonar un total de 69.268 factures per import de 960,37 milions d’euros al llarg del mes de juny, gràcies a l’arribada anticipada del FLA extraordinari, procedent del Fons de Liquiditat Autonòmic, integrat en el Fons de Finançament de les comunitats autònomes.

Segons ha assenyalat en un comunicat el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, “la crisi sanitària provocada pel coronavirus ha portat al Govern central a transferir aquests fons al juny, quan habitualment es reben juliol, agost o fins i tot setembre, amb l’objectiu de proporcionar un baló d’oxigen a les comunitats autònomes, que aquestes setmanes han de fer front a una important despesa sanitària addicional”.

Un 52% de l’import que rebrà la Comunitat Valenciana del FLA, aproximadament 500,7 milions d’un total de 960,37, anirà destinat a factures sanitàries corresponents a despeses de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el Consorci Hospital General Universitari de València i el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló. En aquesta xifra s’inclou també el pagament de la facturació de maig de les farmàcies que el Consell abonarà al juny.

En total, es cobriran amb el FLA 57.586 factures relacionades amb conceptes sanitaris, la qual cosa suposa aproximadament el 83% de les factures que s’abonaran amb aquest fons.

“En els pagaments hem prioritzat tot el relacionat amb el manteniment dels serveis públics fonamentals de les valencianes i els valencians. Aqueixa ha sigut i aqueixa continua sent la nostra prioritat”, ha subratllat Soler.

En els pagaments del FLA s’han inclòs també 3.592 factures per import de 215 milions de l’àmbit educatiu, 2.590 factures per import de 83,2 milions en matèria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, 589 factures per import de 25,7 milions relacionades amb l’agricultura i el medi ambient, 903 factures per import de 28,2 milions en matèria d’habitatge i obres públiques i 761 factures per import de 14,7 milions de l’àrea de justícia, entre altres.

“Aquesta injecció de fons contribuirà també a dinamitzar el teixit productiu, ja que la liquiditat arribarà als milers de proveïdors que treballen amb la Generalitat, que veuran satisfets els seus imports pendents”, ha indicat el conseller.

NECESSITAT DE REFORMAR EL FINANÇAMENT

Vicent Soler ha assenyalat que “a pesar que aquests fons són molt necessaris i que és una molt bona notícia que hagen arribat a principis de juny, no podem oblidar que el vertader cavall de batalla per als valencians és la reforma del sistema de finançament autonòmic”.

“La valenciana és la comunitat autònoma més perjudicada per l’actual sistema de finançament autonòmic, que és tremendament injust i no valora la importància de la població, i això ens col·loca en una situació de dependència respecte del FLA”, ha lamentat Soler.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 2 =