25n
25N
25N

El Consell estableix les mesures de prevenció necessàries per a fer front a la COVID-19 a partir del decret del president de la fase 3 avançada

El Consell estableix les mesures de prevenció necessàries per a fer front a la COVID-19 a partir del decret del president de la fase 3 avançada
19/06/2020 -

El Consell ha acordat l’adopció de mesures de prevenció davant la COVID-19, una vegada s’alce l’estat d’alarma, amb l’objectiu d’assegurar que les activitats en les quals puga produir-se un major risc de transmissió de la malaltia es desenvolupen en condicions que permeten controlar aquest risc.

Per a això, el Govern valencià ha pres com a referència el decret del president de la Generalitat, Ximo Puig, publicat en el DOGV del passat dissabte, sobre regulació i flexibilització de determinades restriccions, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, establides durant la declaració de l’estat d’alarma, en aplicació de la fase 3 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

Es tracta de mesures amb les quals es pretén fer costat a la reactivació econòmica i social, minimitzant el risc per a la salut pública, i han de vindre necessàriament acompanyades per la prudència i la responsabilitat individual, de manera que l’autoprotecció es convertisca també en la mesura més eficaç per a protegir als altres.

Seran aplicables en tot el territori de la Comunitat Valenciana, una vegada finalitzada la pròrroga de l’estat d’alarma i, per tant, produiran efectes a partir del dia 21 de juny de 2020 i fins a la finalització de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Els serveis d’inspecció municipals i autonòmics, en l’àmbit de les seues competències, seran els encarregats de vigilar el compliment de les mesures.

Entre les mesures previstes en l’acord es troben obligacions generals relatives a la distància mínima de seguretat d’1,5 metres o, en defecte d’això, mesures alternatives de protecció física com l’ús de mascareta d’higiene adequada, mesures d’higiene comunes a totes les activitats (com a neteja de locals, de roba de treball, ventilació d’instal·lacions, disponibilitat de materials de protecció, pagament preferent amb targeta, senyalització de distància de seguretat per a clients, utilització d’emprovadors, establiment de sistemes de recompte aforament).

També s’inclouen altres mesures addicionals per a centres comercials, establiments d’hostaleria i restauració, per a la celebració d’actes de culte religiós, i per a piscines d’ús esportiu i instal·lacions esportives.

A més, es manté amb caràcter general l’aforament del 75% i es fixen les mesures específiques per sectors: actes religiosos (vetlatoris, cerimònies nupcials, etc.), mesures relatives al desenvolupament de l’activitat educativa, mesures relatives a activitats de temps lliure i parcs infantils, mesures aplicables als establiments d’hostaleria, a les activitats culturals (biblioteques, arxius, museus, cinemes, teatres, instal·lacions taurines, instal·lacions esportives, esdeveniments esportius, congressos, institucions firals, piscines, transporte públic i activitats nàutiques).

A més, les mesures previstes en aquest acord podran ser completades per plans específics de seguretat, protocols organitzatius i guies adaptades a cada sector d’activitat, que seran aprovats per les administracions competents.

Finalment, en l’àmbit de joventut i del sistema públic valencià de serveis socials, seran aplicable les disposicions contingudes en les resolucions dictades per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =