El Consell enviarà funcionaris a Brussel·les per a guanyar capacitat de decisió i captar més fons

Guardar

gva_consell_bruselas
gva_consell_bruselas

Totes les conselleries de la Generalitat Valenciana disposaran pròximament d'un funcionari a Brussel·les per a "tindre més presència en la presa de decisions", augmentar la implantació dels projectes i poder captar més fons de la Unió Europea, dins de la visió "profundament europeista" de la Comunitat.

Així ho ha avançat el 'president', Ximo Puig, en declaracions als mitjans després de la Comissió d'Acció Exterior i Relacions amb la UE, centrada en el "rellançament" del projecte valencià a Europa.

La intenció del Consell és que cada departament participe "directament" en la pròpia oficina europea perquè els projectes valencians tinguen "la millor implantació possible". A això se suma l'objectiu de captar més fons, uns recursos "fonamentals" per a l'"actuació política potent de la Comunitat".

Puig ha destacat que la incorporació d'aquests funcionaris cobra rellevància davant els tractats de lliure comerç que signa la UE, com l'aconseguit el mes passat amb els països que formen Mercosur (l'Argentina, el Brasil, l'Uruguai i Paraguai), amb vista a "aprofitar el que és positiu i intentar pal·liar les dificultats que representen", com en aquest cas per a la citricultura valenciana.

En definitiva, "el camí és tindre més presència a Brussel·les, major participació en la presa de decisions i, per descomptat, intentar aconseguir més fons europeus per a tota la Comunitat, no solament per a l'administració, també per a les pimes i tot el teixit productiu", ha subratllat.

Sota aquest prisma, la Generalitat planteja per als pròxims quatre anys missions comercials conjuntes amb la Cambra de Comerç de València a països com Mèxic o el Marroc, en els quals participarà Puig, així com l'enviament d'una delegació a Sichuan amb motiu del 25 aniversari de les relacions amb aquesta regió xinesa,

Aquests viatges pretenen traure rèdit dels acords continentals i "aprofitar al màxim les sinergies entre el sector públic i el privat", així com "anar més enllà de l'objectiu de cada missió amb la cultura i la promoció de la Comunitat Valenciana".

"Hem situat l'agenda europea com a fonamental. Ens estem jugant molt en les decisions que es prenen a Europa, malgrat les dificultats, i estem en una posició immillorable per a tindre major capacitat d'influència", ha reivindicat el 'president'.

RISC D'UN BREXIT 'DURO'

Entre els "riscos terribles" que afronta la UE està el Brexit, davant el que la Generalitat pretén actualitzar o "repensar" el pla de contingència aprovat uns mesos per "les noves circumstàncies en la política britànica i la possibilitat que un Brexit 'dur' siga una realitat", amb una eixida abrupta de la Unió Europea.

Fins llavors, en aquests "mesos decisius", Puig ha cridat a "preservar una relació fonamental, tant dels britànics amb la Comunitat com dels valencians a Gran Bretanya", per al que cada departament del Consell analitzarà la situació actual i proposarà canvis sobre la base d'això.

Arxivat a:

Destacats