caixa popular

El Consell de les Dones treballarà amb els agents socials i festius de les Falles

El Consell de les Dones treballarà amb els agents socials i festius de les Falles
23/01/2018 -

Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i Pere Fuset, Regidor de Cultura Festiva s’han reunit aquest matí amb les entitats del Consell de les Dones i per la Igualtat de l’Ajuntament de València per a començar el debat sobre de com aprofitar les festes, i per la seua especial rellevància, les falles, com a motor d’igualtat de gènere i diversitat.

La comissió ha acordat la conveniència de fer un estudi per a conéixer quina és la situació general per a “poder aprofitar el gran potencial de les Falles, amb més de 380 comissions i un gran impacte en la vida social i cultural de la ciutat de València, per enfortir la igualtat, la diversitat i la convivència”, ha explicat Lozano. De fet, la regidora ha començat la reunió agraint la participació i interés a treballar el tema i ha volgut deixar clar que “el plantejament del debat ha de ser constructiu i necessàriament col·lectiu, fugint de la confrontació, que mai és productiva, i arribant a consensos”.

Lozano ha expressat que “estem davant d’una oportunitat magnífica per a promoure valors sobre la igualtat de gènere, la diversitat, la convivència o la lluita contra la violència masclista”. Segons Lozano “estem en un moment històric, molt emocionant, en què les entitats feministes i el món faller organitzat es donen la mà per avançar en eixe sentit”.

“Aquest matí hem atés la petició de les entitats que treballen per la igualtat de la dona i contra la violència de gènere i hem participat en una reunió d’on hem eixit molt satisfets, perquè hem comprovat que, efectivament, les Falles no són concebudes com un problema sinó, lluny d’això, com una oportunitat per a incidir en valors positius en el conjunt de la societat, ja que les Falles formen part i són reflex, de fet, d’eixa societat”, ha dit el regidor Fuset. “Lluny de ser marcades com a masclistes, les falles són una oportunitat per a cremar totes les discriminacions encara existents a la societat”, ha conclòs el regidor.

Fuset ha afegit que “hem agraït també que s’haja atés la nostra petició per donar veu i cabuda a tots els agents de la festa, i especialment als artistes. Òbviament aquest paper serà més fàcil que es faça una vegada hagen passat les Falles de 2018 i hem coincidit totes les entitats allà representades en considerar les Falles com una oportunitat per a incidir en valors en el conjunt de la societat i treballar de manera conjunta la visió de la dona en la festa, com es fa amb naturalitat en l’àmbit de l’esport, l’empresa, la publicitat o en tants altres àmbits”.

Totes les representants del Consell assistents a la reunió han manifestat el seu desig de treballar conjuntament amb el món faller per unes festes més igualitàries i s’ha acordat que la següent reunió serà ja al mes d’abril.

En el Consell Municipal de les Dones i per la Igualtat hi ha una trentena de representants, la gran majoria d’elles portaveus d’organitzacions feministes, sindicats, associacions, unitats d’igualtat de les universitats públiques valencianes, la Direcció General de l’Institut de les Dones i per la Igualtat, així com els cinc grups polítics municipals. En la reunió de treball de hui ha participat la Delegació de Participació i Solidaritat de Junta Central Fallera així com representants dels Grups Municipals de Compromís, València en Comú i Ciutadans, amb la regidora Amparo Picó.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − onze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats