El Consell diu que el seu objectiu és impulsar l'atenció als dependents des del "respecte" a l'opció que trien

Guardar

dependencia
dependencia

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, ha recalcat que l'objectiu del Consell del Botànic és "impulsar l'atenció a la dependència i la promoció de l'autonomia personal, sempre des del respecte al dret de la persona dependent a triar el recurs que millor crega que s'adapte a les seues necessitats".

"Des de l'administració, sempre es dóna prioritat a l'elecció de la persona dependent, sempre que els professionals que valoren les seues circumstàncies consideren que el recurs que demana s'adapta a les necessitats. El fet que la figura del cuidador en l'entorn familiar siga el més demandat, evidència que les persones dependents prefereixen continuar en la seua llar, i prop dels seus, i des de la Conselleria s'intenta ser respectuosa amb les seues decisions", ha asseverat.

La secretària autonòmica ha realitzat aquestes manifestacions després que l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) haja mostrat la seua preocupació per les xifres que assenyalen que "més de la meitat de les prestacions de dependència de la Comunitat Valenciana no són professionals".

Sobre aquest tema, Ferrando ha subratllat que des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "s'ha treballat per a impulsar la llei de Dependència, que havia sigut abandonada i boicotejada per l'antic govern, el qual tenia més de 45.000 persones en llista d'espera i a les quals estaven dins del sistema els limitava els seus drets, retallant prestacions i pagant tard i malament".

En l'actualitat, ha precisat, 82.325 persones són beneficiàries d'algun servei o prestació, que cobren "puntualment" tots els mesos i sense cap mena de retallada.

La secretària autonòmica ha asseverat, que "al marge de les preferències particulars, des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha treballat al llarg de tota la legislatura anterior en el desenvolupament del catàleg de serveis recollit per la llei de Dependència, subvencionant el servei d'ajuda a domicili en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana, o impulsant la figura de l'assistent personal, que no s'hi havia desenvolupada pràcticament res des de l'entrada en vigor de la llei".

Així mateix, defensa que "s'han impulsat importants accions, com l'acord que es va signar amb la Conselleria d'Educació, i amb Labora, perquè les persones que es dediquen a cuidar als seus familiars, la majoria de les quals són dones, puguen després homologar formativa aquesta labor, de manera que puga servir-los per a treballar posteriorment en l'àmbit de la dependència des d'un punt de vista professional".

Destacats