25n
25N
25N

El Consell destina set milions d'euros en ajudes directes al sector de l'artesania vinculat a les festes tradicionals

Oltra: “L’objectiu és donar una resposta urgent a l’excepcional situació del sector artesà relacionat amb el món de la festa”

El Consell destina set milions d'euros en ajudes directes al sector de l'artesania vinculat a les festes tradicionals
12/02/2021 -

El Ple del Consell ha aprovat el decret llei que regula les bases reguladores per a la concessió de fins a 7 milions d’euros en ajudes directes destinades al sector de l’artesania vinculat a les festes tradicionals.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que aquestes ajudes, que formen part del Pla Resistir de la Generalitat, “respon a la necessitat de donar una resposta urgent a l’excepcional situació del sector artesà relacionat amb el món de la festa i garantir la seua supervivència, el manteniment de l’activitat i la continuïtat dels oficis tradicionals”.

D’aquesta manera, les ajudes es destinaran a artesans, artesanes i pimes d’un total de 37 oficis vinculats directament amb les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana.

Oltra ha recordat que el Pla Resistir, posat en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per als sectors més afectats per la pandèmia, “compta amb un import total previst, actualment, de 380 milions d’euros, encara que parlem d’una xifra ampliable segons evolucione la pandèmia”.

Es preveu que el Pla Resistir beneficie, de manera global, a 22.000 empreses del territori valencià; 44.000 persones treballadores autònomes i 136.000 treballadors i treballadores per compte d’altri que es troben en Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO).

Terminis i criteris

Podran ser beneficiàries de les ajudes els artesans, artesanes i pime artesanes que estiguen en possessió del document de qualificació artesana (DCA), expedit per la Generalitat, o document equivalent emés per una administració pública que acredite la seua condició artesana en algun dels oficis artesans als quals va dirigida aquesta norma, que exercisquen la seua activitat en la Comunitat Valenciana almenys des de l’1 de març de 2020 i hagen sofert una reducció d’almenys el 30% dels ingressos en l’exercici 2020 respecte a 2019.

Les persones i empreses a les quals se’ls concedisquen les ajudes hauran de mantenir l’activitat artesana durant almenys dotze mesos, a comptar des del dia de la concessió de la subvenció.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de l’1 al 15 de març. La sol·licitud es presentarà de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat, a través del procediment habilitat a aquest efecte, accedint a la GUIA PROP, “Tràmits i serveis”.

Oficis vinculats a festes populars

Els oficis artesans vinculats a les festes populars són aquells dedicats a l’elaboració o fabricació de ventalls, espardenyes, bastons brodats, artista boliller, calces, “gantxillo”, mobles i altres objectes de vímet, canya, palma i similars.

També s’inclouen artista faller, florista artesà, cellerer, bastoners, constructor d’instruments de corda, vent i percussió, estampador de teles, daurador, llauner, joier, maquetista, orfebre, escrivà, pirotècnic, platers, així com artesans a mesura com a sastre, modista, teixidor, barreter, tintorer, sabater o pelleter.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 1 =