25n
25N
25N

El Consell destina 200.000 euros a les universitats públiques valencianes per a fomentar activitats d'igualtat en la diversitat

Oltra: “La Comunitat Valenciana ha sigut pionera a l’hora d’obrir un nou camí de drets i llibertats”

El Consell destina 200.000 euros a les universitats públiques valencianes per a fomentar activitats d'igualtat en la diversitat
21/05/2021 -

El Consell ha aprovat els convenis de col·laboració amb les universitats públiques valencianes a través dels quals destinarà 200.000 euros per al foment d’activitats d’igualtat en la diversitat mitjançant accions relacionades amb LGTBI, diversitat familiar, ètnica, religiosa i de culte, per a la no discriminació i la garantia d’igualtat d’oportunitats.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha intervingut en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, ha valorat que “la Comunitat Valenciana ha sigut pionera a l’hora d’obrir un nou camí de drets i llibertats” amb l’aprovació, en 2017, de la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere, coneguda com a Llei Trans, i, en 2018, amb la Llei d’Igualtat de les persones LGTBI.

Oltra ha insistit que, amb el desenvolupament de totes dues normatives, “hem aconseguit una societat valenciana molt més lliure, diversa, amable i respectuosa, que atorga drets a col·lectius tradicionalment privats d’elles”.

Respecte als convenis aprovats, la vicepresidenta ha assenyalat que es manté la línia de col·laboració que s’està duent a terme en els últims quatre anys amb les universitats públiques valencianes i que “ha donat molt bons fruits”.

D’aquesta manera, es continuarà amb el desenvolupament d’activitats de formació i sensibilització del professorat, personal administratiu i alumnat mitjançant cursos, seminaris i altres activitats culturals relacionades amb la diversitat afectiu-sexual, ètnic-cultural, religiosa i familiar.

Així mateix, s’inclou en la programació el desenvolupament d’un protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat i expressió de gènere i la intersexualitat de les persones membres de la comunitat universitària.

Finalment, els convenis impulsen la posada en marxa d’unitats d’orientació i atenció a la diversitat afectiu-sexual, ètnic-cultural, religiosa i familiar.

Amb tot això es pretén, segons ha remarcat Oltra, “continuar avançant en el foment dels valors de la diversitat com a eina de cohesió i enriquiment social també en l’àmbit universitari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 5 =