25n
25N
25N

El Consell destina 11'5 milions d'euros als serveis socials d'atenció primària

El Consell destina 11'5 milions d'euros als serveis socials d'atenció primària
03/04/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es regula la concessió directa de subvencions a les entitats locals de la Comunitat Valenciana titulars dels Serveis Socials d’Atenció Primària, en el marc de les mesures extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

Mitjançant aquest decret, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina 11,5 milions d’euros en concessions directes, de caràcter excepcional i singularitzat, a 231 municipis de la Comunitat Valenciana, tenint com a finalitat la protecció de totes aquelles persones afectades directament o indirectament per la COVID-19.

Se subvencionen, d’una banda, crèdits destinats a garantir prestacions bàsiques de serveis socials, com els serveis de proximitat de caràcter domiciliari, els dispositius d’atenció a persones sense llar, adquirir mitjans de prevenció o les prestacions econòmiques individualitzades.

D’altra banda, se subvencionen els crèdits destinats a garantir el dret bàsic d’alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat, és a dir, les prestacions econòmiques individualitzades d’infància.

Per conceptes la distribució dels crèdits ha sigut de 7 milions d’euros per a PEI’s; 1.500.000 euros per al Servei d’Ajuda a domicili (SAD), 741.520 euros per a barris inclusius, i 2.312.250 euros per a PEI’s d’infància.

La dotació global d’aquestes subvencions ascendeix a la quantitat d’11.553.770 euros, procedents de sengles acords del Consell de Ministres de data 24 de març de 2020.

Mitjançant aquests acords es formalitza la distribució dels crèdits pel Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència per al finançament d’ajudes destinades a garantir el dret bàsic d’alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat que es troben afectats pel tancament de centres educatius i les prestacions bàsiques de serveis socials, respectivament.

Els acords es formalitzen segons el que es preveu en el Reial decret llei 7/2020, de 12 de març i en el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, pels quals s’adopten mesures urgents i extraordinàries per a respondre a l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =