25n
25N
25N

El Consell carrega contra el delegat del Govern per l'infrafinançament

La sanitat valenciana és la que més esforç financer requereix de tota Espanya

El Consell carrega contra el delegat del Govern per l'infrafinançament
27/12/2017 -

La falta d’un nou model de finançament segueix damunt de la taula. Hui, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, ha qualificat d'”inadmissible i vergonyosa” l’actitud del delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, per “posar-se al costat de l’Executiu central” i “no defensar els drets de tots els valencians i valencianes”.

Segons Mira, el delegat del Govern va ser conseller d’Hisenda en la Generalitat fins a 2015, per la qual cosa “és coneixedor de la injusta situació que travessem els valencians” i hauria de traslladar a Madrid “la discriminació que pateix la Comunitat” en un model de finançament “caducat l’1 de gener de 2014“.

Així mateix, ha volgut recordar que encara que la Comunitat “se situa per baix de la mitjana en despesa per habitant”, “se’ns segueixen exigint més retallades”. En aquest sentit, la secretària autonòmica ha instat al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a “treballar per un vertader canvi del sistema de finançament, i deixar d’exigir retallades allí on no es pot retallar més”.

La sanitat valenciana és la que més esforç financer requereix de tota Espanya

L’estudi “Papers de Finançament, de l’Institut Valencià de Investigacions Econòmiques (IVIE) i la Conselleria d’Hisenda, revela que la Comunitat és la que més hauria de destinar a l’atenció sanitària, el 62,9% dels ingressos del sistema de finançament, per a garantir la mateixa despesa que en la resta.

Això implica que la Comunitat és la que major esforç financer realitza de totes en sanitat, i que, segons l’estudi, açò va en detriment d’altres polítiques com l’educació, la dependència o la protecció social, així com el suport a les activitats productives i les inversions.

A més, l’estudi conclou que les substancials diferències de despesa entre les comunitats autònomes, sobretot entre les de règim comú i les forals, qüestionen la igualtat d’oportunitats, mentre la falta de finançament agreuja els problemes de sostenibilitat a la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 15 =