caixa popular

El Consell declara BIC el conjunt de les setanta campanes gòtiques valencianes

El Consell declara BIC el conjunt de les setanta campanes gòtiques valencianes
30/11/2018 -

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es declara Ben Immoble d’Interés Cultural (BIC) el conjunt de setanta campanes gòtiques valencianes, datades entre 1250 i 1659, i que presenten unes característiques i una rellevància singulars per al patrimoni cultural valencià.

Per això, tal com estableix la Llei de patrimoni cultural valencià, són objecte de mesures especials de protecció, divulgació i foment, i la seua declaració com a béns d’interés cultural s’ha de realitzar mitjançant un decret del Consell que inclou la relació de les setanta campanes gòtiques, així com la indicació del nom, l’any de fosa, la descripció, la localització i les mesures.

Cal recordar que la tramitació de l’expedient es va iniciar per resolució d’incoació de 18 d’abril de 2018, de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport.

El procediment ha seguit la tramitació legalment prevista. S’ha concedit tràmit d’audiència als titulars dels béns i no s’ha produït cap al·legació contrària. A més, s’han inclòs en l’expedient els informes favorables del Consell Valencià de Cultura, de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos, i de les universitats de València, d’Alacant i Jaume I de Castelló.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − deu =