25n
Orgull
Orgull

El Consell aprova un nou conveni entre Fisabio i Las Naves per a despertar vocacions científiques i tecnològiques entre xiquetes i adolescents

El concurs ‘De major vull ser com…’ cerca visibilitzar el treball de les dones en Ciència, Tecnologia i Innovació

El Consell aprova un nou conveni entre Fisabio i Las Naves per a despertar vocacions científiques i tecnològiques entre xiquetes i adolescents
23/07/2021 -

El Ple del Consell ha aprovat un nou conveni de col·laboració entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, per al desenvolupament d’activitats que visibilitzen el treball de les dones en Ciència, Tecnologia i Innovació i fomenten les vocacions científiques entre les xiquetes i adolescents.

Aquest acord permetrà desenvolupar el concurs de vídeos ‘De major vull ser com…’ en la seua cinquena edició, en la qual pot participar l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP de tota la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’una activitat l’objectiu de la qual és indagar en l’impacte del patriarcat en la carrera professional de les dones que treballen en ciència i tecnologia, fer-les més visibles en aquests camps i despertar vocacions.

Els i les concursants han de gravar un vídeo on mostren quina és l’aportació científica i/o tecnològica d’una dona i/o d’un col·lectiu de dones. En la IV edició es va batre el rècord de participació amb 75 vídeos presentats, en els quals van participar més de 230 alumnes i alumnes.

El concurs es divideix en quatre categories, dotada cadascuna d’elles amb dos premis de 2.000 euros: millor guió, millor producció audiovisual, premi al vídeo més innovador en la selecció del personatge i premi del públic al millor vídeo.

En total, la dotació econòmica del certamen ascendeix a 16.000 euros, que han de destinar-se íntegrament a l’adquisició de material tecnològic i/o científic per a les persones guardonades i els seus centres docents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 9 =