caixa popular

El Consell haurà de revisar els contractes de la Gürtel

Les Corts aproven una moció de Podem perquè inspeccione els contractes vigents dels empresaris confesos amb l’Administració

El Consell haurà de revisar els contractes de la Gürtel
21/02/2018 -

“No són tots els que estan ni estan tots els que són”, va dir Álvaro Pérez àlies ‘El Bigots’ en el juí de la Gürtel. Ho va dir en referència als empresaris involucrats en el cas, que dies abans havien confessat que van finançar il·legalment al Partit Popular mentre governava la Generalitat i altres institucions de la Comunitat com diputacions i ajuntaments.

Doncs bé, el ‘mondongo’ del que parlava ‘El Bigots’ en seu judicial fa uns dies, ha arribat a les Corts Valencianes. I és que alguns d’aquests empresaris que han admés les pràctiques irregulars segueixen prestant serveis a la Generalitat Valenciana, malgrat haver canviat de signe. Uns contractes ja estaven lligats pel PP per endavant, però uns altres s’han renovat a causa del gran potencial que van acumular aquestes empreses durant èpoques anteriors, que han permés que siguen pràcticament les úniques capaces d’accedir a aquestes contractes.

Els esforços de la Generalitat Valenciana per fer de la transparència una de les seuss senyes d’identitat, són molt intensos. Exemple d’açò és la implantació de l’Agència Antifrau, la creació d’una Conselleria de Transparència o la tramitació d’una Llei de Govern Obert actualment en procés d’elaboració. No obstant això, el Consell no ha aconseguit fer una neteja completa.

Per tot açò, hui les Corts han aprovat una Proposició No de Llei (PNL) presentada per Podem perquè l’Executiu autonòmic faça una inspecció dels contractes vigents amb empreses relacionades amb la Gürtel i que pose en marxa un Observatori de la Contractació, ja previst en la legislació. Quasi tots els partits han votat a favor de la proposta. Ciutadans ha sigut l’únic que s’ha oposat, ja que no està d’acord amb la creació d’un nou organisme.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC