25n
25N
25N

El Consell contracta d'emergència a Telefónica un augment d'amplada de banda per als centres educatius públics

L’actuació de 2,4 milions d’euros beneficiarà a un total de 1.663 seus: 603 pertanyents a la província d’Alacant, 268 a la de Castelló i 732 a València

El Consell contracta d'emergència a Telefónica un augment d'amplada de banda per als centres educatius públics
22/01/2021 -

El ple del Consell ha estat informat de la declaració d’emergència de la contractació del subministrament per a augmentar en els centres educatius públics de la Comunitat Valenciana l’amplada de banda de connexió a 300 Mbps amb capacitat d’arribar fins a 1 Gbps.

En concret, els centres que encara no comptaven amb fibra o que en cas de tenir-la no arribaven a aquests valors, veuran millorada la seua connexió a Internet incrementada la seua amplada de banda fins a aquest mínim, amb la possibilitat de ser augmentat en el que cas que algun centre així ho requerisca per les seues característiques i necessitats de trànsit.

La proposta, formulada per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, part de la necessitat d’adoptar les mesures precises que contribuïsquen al funcionament diari dels centres d’ensenyament i a la integració de les TIC en les metodologies d’aprenentatge dins de l’aula, així com al compliment dels plans d’actuació dels centres establerts per a afrontar la situació generada per la Covid-19.

En aquest sentit, augmentar l’amplada de banda de connexió dels centres educatius resulta essencial per a afavorir les reunions entre el professorat, les tutories amb les famílies i l’ensenyament en línia per als grups que circumstancialment passen a ensenyament en línia durant uns dies per determinació de Sanitat en l’actual context de pandèmia.

El contracte s’adjudica a l’empresa Telefònica d’Espanya SAU per un import total de 2.407.900,00 euros, IVA inclòs. L’actuació beneficiarà a un total de 1.663 seus de centres educatius públics de la Comunitat Valenciana: 603 pertanyents a la província d’Alacant, 268 a la de Castelló i 732 a València.

La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic preveu un règim excepcional quan l’Administració haja d’actuar de manera immediata a causa de situacions que suposen greu perill.

En aquestes situacions l’òrgan de contractació, sense obligació de tramitar expedient de contractació, podrà ordenar l’execució que siga necessària per a remeiar l’esdeveniment produït o satisfer la necessitat sobrevinguda, així com contractar lliurement l’objecte, en tot o en part.

Les mesures previstes en aquesta norma s’enquadren en l’acció del Govern per a protegir la salut i seguretat de la ciutadania, contenir la progressió de la malaltia i reforçar el sistema de salut pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =