25n
25N
25N

El Consell continua avançant en l'elaboració de l'Agenda Urbana Valenciana que servirà de guia per a les polítiques urbanes en la Comunitat

Aquest document serà un instrument útil, rigorós i participatiu que determine un full de ruta cap al futur de les ciutats valencianes

El Consell continua avançant en l'elaboració de l'Agenda Urbana Valenciana que servirà de guia per a les polítiques urbanes en la Comunitat
02/11/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha finalitzat la primera ronda de treball amb el panell d’experts i expertes que estan col·laborant en la definició dels temes crítics de l’Agenda Urbana Valenciana. Aquesta primera ronda ha servit per a establir una conceptualització inicial del qual serà cada tema crític.

Com ha recordat el conseller de Política Territorial, Arcadi España, “l’Agenda Urbana Valenciana, d’acord amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l’ONU, està concebuda com un instrument útil, rigorós i participatiu que determine un full de ruta cap al futur de les ciutats de la Comunitat perquè aconseguisquen la resiliència necessària per a adaptar-se als grans reptes de futur i garantir la seua sostenibilitat”.

Així, ha explicat, “una vegada aprovada, l’Agenda Urbana Valenciana podrà servir de guia per al conjunt de polítiques urbanes en la Comunitat Valenciana a través de plans, projectes o canvis normatius que resulten necessaris per a aconseguir els objectius que es proposen”.

Dins del procés de treball que s’està duent a terme per a la definició del document de base que continga l’estructura, temes crítics i metodologia per al concurs de la redacció participada de l’Agenda Urbana Valenciana, la Conselleria ha finalitzat la primera ronda amb el grup d’especialistes.

Aquest “panell d’experts i expertes” està format per prop de 50 especialistes com a agents de l’administració local i de l’àmbit professional i acadèmic, persones de les diferents àrees tècniques de la Generalitat i una representació de personal tècnic responsable d’altres agendes urbanes de diferents territoris de l’Estat.

A aquest treball de redacció s’han incorporat les aportacions inicials de les direccions generals implicades i, amb tot aquest material, l’equip que coordina el procés ha elaborat un nou qüestionari, que constitueix la segona ronda del panell de persones expertes, i amb el qual finalitzarà aquesta part del treball col·laboratiu.

Segons el conseller, aquesta segona ronda pretén ser confirmatòria, establir el nivell d’acord de cada persona experta amb la redacció de cada tema i facilitar que puguen incloure modificacions o puntualitzacions per a afinar la redacció dels temes crítics.

Amb el resultat d’aquest procés, que es completarà amb la validació per part de les direccions generals de les conselleries de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, impulsores de l’Agenda, s’iniciarà la redacció del document definitiu, que es preveu poder presentar públicament a la fi de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 15 =

25n horta sud