25n
25N
25N

El Consell concedirà 33 milions en ajudes per a afectats per ERTO i amb reducció de jornada

El Consell concedirà 33 milions en ajudes per a afectats per ERTO i amb reducció de jornada
10/04/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat un decret llei d’ajudes econòmiques per valor de 33 milions d’euros a treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i a les quals han reduït la seua jornada laboral per conciliació familiar, amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Les ajudes, que tindran un import global màxim de 33 milions d’euros, seran concedides de manera directa i la seua gestió recaurà en l’Agència Tributària Valenciana i en Labora, atenent raons d’índole organitzativa i d’eficàcia administrativa derivades de l’estat d’alarma i la seua finalitat és fer costat econòmicament als treballadors per compte d’altri, amb rendes baixes, un dels col·lectius considerats més vulnerables, segons ha informat en un comunicat la Generalitat.

Es concediran de manera directa a empleats de rendes baixes que presten els seus serveis en centres de treball radicats en la Comunitat Valenciana, que es troben afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació a conseqüència de la suspensió total dels seus contractes de treball.

La quantia de l’ajuda individualitzada ascendirà a 150 euros per persona i la seua concessió es prioritzarà en funció de la base de cotització dels beneficiaris fins que s’esgote l’import global, de manera que tindran prioritat els treballadors les bases de cotització dels quals siguen inferiors

Aquestes ajudes s’imputaran a la línia de subvenció que s’habilite mitjançant el corresponent expedient de modificació pressupostària, en el capítol IV del Programa 315.10 “Condicions de treball i Administració de les Relacions Laborals” del pressupost de la Generalitat per a l’exercici 2020.

Les mesures adoptades en matèria de suspensió temporal de contractes i reducció temporal de la jornada (ERTO) persegueixen evitar que una situació conjuntural com l’actual tinga un impacte negatiu de caràcter estructural sobre l’ocupació.

SUPORT PER A la CONCILIACIÓ

Quant a les ajudes urgents per a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les persones que hagen exercit el dret de reducció de la seua jornada laboral per a l’atenció a menors, majors o dependents al seu càrrec, compten amb una dotació global màxima de 3 milions d’euros.

Aquestes ajudes s’imputaran a la línia de subvenció que s’habilite mitjançant el corresponent expedient de modificació pressupostària, en el capítol IV del programa 322.51 “Foment de l’ocupació”, del pressupost de Labora per a l’exercici 2020.

La quantia de l’ajuda individualitzada per a les persones treballadores que s’hagen vist obligades a reduir la seua jornada ascendirà a 600 euros, si la reducció de jornada és d’entre el 81% i el 100%; de 450 euros, si la reducció és d’entre el 61% i el 80%; i de 300 euros, si la reducció és d’entre el 50% i el 60% de la jornada.

Les subvencions es concediran de manera directa i podran beneficiar-se els treballadors que hagen exercit els drets de reducció total o del 50% o més de la seua jornada laboral per a l’atenció a menors, majors o dependents al seu càrrec, reducció que en molts casos s’ha produït forçosament amb motiu de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

El decret llei, que entrarà en vigor l’endemà al de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), faculta al Consell i a les persones titulars de les conselleries d’Hisenda i Model Econòmic i d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en l’àmbit de les seues competències, a dictar quantes disposicions siguen necessàries per al desenvolupament i execució del que es disposa en aquest decret llei.

Cal recordar que aquestes subvencions de la Conselleria d’Economia Sostenible destinades a la conciliació de la vida familiar i laboral se sumen als 57,5 milions d’euros d’ajudes urgents, ja aprovades per a persones treballadores en règim d’autònoms que desenvolupen la seua activitat en la Comunitat Valenciana i s’han vist afectades per la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Aquestes ajudes ascendeixen a 1.500 euros en el cas de negocis que hagen hagut de tancar i de 750 euros per als quals, no havent sigut obligats a tancar, hagen patit disminució ingressos en les condicions que estableix el Reial decret.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =