25n
25N
25N

El Consell concedeix 11 milions d'euros a residències de majors i a persones en situació de vulnerabilitat social

El Consell concedeix 11 milions d'euros a residències de majors i a persones en situació de vulnerabilitat social
16/11/2020 -

El Consell ha aprovat aquest dilluns la concessió de 10,9 euros en subvencions a centres residencials dels sectors d’atenció a persones majors, persones amb diversitat funcional o amb trastorns de salut mental i a recursos dirigits a persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social, per a fer front a les necessitats extraordinàries ocasionades a conseqüència de la Covid-19 i “compensar l’esforç del personal”.

Es tracta d’un reconeixement a aquells sectors que han patit més cruament la força de la pandèmia i que estan en primera línia en la lluita contra el coronavirus, i amb els quals s’està treballant de manera conjunta des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Del total de les ajudes, que ascendeixen a 10.905.134 euros, el 50 per cent es destinarà a “gratificar i compensar l’esforç” dels treballadors i treballadores dels citats recursos, així com per a contractació de personal i manteniment dels centres.

El decret aprovat pel Consell estableix també aquelles actuacions subvencionables, com les destinades a l’atenció i cura de les persones residents i les implantades com a prevenció del contagi de la Covid-19 i de protecció de la salut.

Així mateix, se subvenciona l’adquisició de material, com a televisors o tauletes, destinat a l’alleujament i suport a les persones residents per a pal·liar i suportar l’aïllament, mantindre la seua autonomia funcional i l’estimulació cognitiva i mental, així com facilitar la seua comunicació i contacte amb persones familiars, tutores o afins.

En concret, el decret aprovat hui pel Consell contempla la concessió directa de 9.561.996,18 euros per al sector residencial d’atenció a persones majors, 1.022.348,25 euros per als centres d’atenció a persones amb diversitat funcional i salut mental, i 320.789,86 euros per a recursos destinats a persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =