25n
Orgull
Orgull

El Consell el Comité de Vaga de CESM-CV acorden millorar les condicions del personal MIR

El Consell el Comité de Vaga de CESM-CV acorden millorar les condicions del personal MIR
23/07/2021 -

El Ple del Consell ha aprovat l’Acord de 8 de febrer de 2021, mitjançant el qual es modifiquen alguns aspectes sobre les condicions de treball, així com la millora del complement retributiu, del personal mèdic Intern Resident i en formació especialitzada dels serveis sanitaris dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquest acord, aconseguit entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i el Comité de Vaga de CESM-CV, i que va posar fi a la vaga organitzada pel personal MIR, contempla una sèrie de mesures orientades a millorar les condicions de treball dels residents en formació en els serveis sanitaris de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’una sèrie de mesures confirmades pel Fòrum Autonòmic de negociació del personal laboral de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Per a això, la Generalitat destina més de 2,2 milions d’euros anuals que, entre altres aspectes, permetran un increment retributiu en el complement de residència per a personal MIR i resta de personal en formació. Cal destacar que la Comunitat Valenciana es manté en el tram alt en l’aspecte retributiu si es compara amb altres comunitats autònomes.

A més, en matèria de formació, l’acord recull un increment del permís de formació a 70 hores a l’any, i en matèria d’igualtat, ofereix la possibilitat de reducció de jornada per conciliació de la vida familiar i laboral.

Respecte a les guàrdies, mitjançant aquest acord es modifiquen els dies de compensació per guàrdies o guàrdies en festiu. De fet, es limita el nombre màxim de guàrdies al mes i de cap de setmana, i s’estableix la lliurança d’un dia addicional després de la guàrdia en diumenge o festiu com la resta de personal facultatiu.

Finalment, recull l’abonament de les dietes als residents en realitzar les guàrdies en atenció primària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =