25n
25N
25N

El Consell col·labora amb la Universitat Politècnica de València en la lluita contra les plagues agrícoles

El Consell col·labora amb la Universitat Politècnica de València en la lluita contra les plagues agrícoles
26/06/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat Politècnica de València (UPV) en matèria de lluita contra plagues.

Concretament, la conselleria finança amb 200.000 euros projectes d’R+D+I que duu a terme l’Institut Agroforestal del Mediterrani (IAM), adscrit a la UPV, per a resoldre la problemàtica que afecta la situació sanitària de diferents cultius agrícoles i la prevenció de noves plagues.

Es treballarà en la identificació d’organismes en les prospeccions de la xarxa de vigilància de plagues relacionades amb els potencials vectors de la Xylella fastijosa a la Comunitat Valenciana, en el pseudosecció Delttococus aberiae, conegut com a ‘Cotonet de les valls’ i en la mosca blanca Dialeurodes citri.

L’Institut Agroforestal del Mediterrani realitza investigacions sobre protecció i producció de fruits, hortalisses i plantes ornamentals, i ecologia en la zona Mediterrània.

Els departaments que duran a terme aquests estudis són el d’Entomologia Agroforestal, que se centra en els aspectes de control biològic de plagues agrícoles i gestió de plagues de cítrics i taxonomia i biologia d’àcars de les plantes, i el departament d’Ecologia Química Agrícola, format per un grup d’investigadors que porta treballant més de 20 anys en el control bioracional de plagues agrícoles i forestals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − nou =