25n
25N
25N

El Consell avança amb el sector citrícola una campanya de promoció de la taronja i el finançament d'ajudes de minimis

El Consell avança amb el sector citrícola una campanya de promoció de la taronja i el finançament d'ajudes de minimis
05/02/2019 -

La conselleria d’Agricultura, Elena Cebrian, s’ha reunit amb representants del sector citrícola per a aconseguir solucions que permeten afrontar la crisi valenciana. En la trobada han avançat en la retirada de producció per a destinar-la a la indústria transformadora, l’inici d’una campanya de promoció de la taronja valenciana o el finançament d’ajudes de minimis i crèdits bonificats.

Cebrián ha presidit la reunió acompanyada del director general d’Agricultura, Roger Llanes, i la de Desenvolupament Rural i PAC (Política Agrària Comuna), Maite Chàfer, amb participació de representants de AVA-Asaja, Fepac-Asaja, UPA, La Va unir, COAG-CV, FECOAV i el Comité de Gestió de Cítrics, detalla la Generalitat en un comunicat.

Les dues parts han abordat l’avanç de la retirada de producció per a destinar-la a la indústria transformadora, l’inici d’una campanya de promoció de la taronja valenciana, el finançament d’ajudes de minimis i crèdits bonificats i la regulació dels productes fitosanitaris i el seu efecte en els acords comercials internacionals.

Quant als volums de taronges i xicotets cítrics retirats amb destinació a la producció de suc per a distribució gratuïta, Cebrián ha assenyalat que les últimes dades actualitzades indiquen que en la Comunitat s’han retirat 6.316.202 tones i és la principal autonomia a retirar xicotets cítrics, amb el 64% del total estatal (4.124 tm, de 6.473 tm a Espanya).

Així mateix, ha apuntat que s’ha produït un alentiment en els enviaments a transformació per part de les organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH), pel fet que “ja s’han deslliurat de volums emmagatzemats i existeix menys pressió d’estocs i a la qualitat dels xicotets cítrics existents en camp, menys apta per a la indústria”.

En la sessió també han tractat l’inici d’una campanya de promoció de cítrics per a fomentar el seu consum a nivell nacional i internacional, que es duria a terme a través de la Interprofessional Citrícola Espanyola Intercitrus, composta per entitats agràries i professionals de l’àmbit de la producció i de la indústria.

En aquest sentit, les organitzacions agràries hauran de marcar els objectius i consumidors potencials als qui dirigir-se, així com l’elaboració de la pròpia campanya.

CRÈDITS BONIFICATS

D’altra banda, en la reunió s’ha adonat de la creació d’una línia de crèdits bonificats per a disposar de diners circulants mitjançant l’Institut Valencià de Finances (IVF), pel qual podran sol·licitar préstecs entre 30.000 euros i 50.000 euros a quatre i cinc anys.

Els representants agraris també han estudiat les ajudes de minimis, que podrien suposar fins a 15.000 euros per agricultor en tres anys i que el seu import definitiu dependrà del tipus de beneficiari, que haurà de demostrar la pèrdua de renda.

En la mateixa línia, han reflexionat entorn de la regulació en matèria de productes fitosanitaris aplicable als productors europeus i extracomunitaris i el seu efecte en els acords comercials internacionals i han posat l’accent en el requeriment de controls en frontera a fruites i hortalisses procedents de països no comunitaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 15 =