25n
25N
25N

El Consell autoritza la licitació de la senyalització i construcció dels depòsits de material mòbil de la Línia 10

El Consell autoritza la licitació de la senyalització i construcció dels depòsits de material mòbil de la Línia 10
21/02/2020 -

El Ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de contractació de la instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

També s’ha autoritzat l’inici del procés de licitació del projecte constructiu dels depòsits provisionals del material mòbil i els treballs d’arquitectura i equipament del tram en superfície, entre Amado Granell i Natzaret.

La instal·lació dels sistemes de senyalització, ATP (Automatic Train Operation) i SAE (Sistema d’Ajuda l’Explotació) compta amb pressupost inicial de 7,1 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 15 mesos.

Els treballs previstos en el tram en superfície comprenen l’adequació, urbanització, equipament de les parades i enllumenat del tram ja executat, així com la construcció dels depòsits provisionals en el barri de Natzaret. El pressupost inicial ascendeix a 8 milions d’euros, IVA inclòs, amb un termini màxim d’execució de 17 mesos.

Tots dos projectes formen part de les actuacions que desenvolupa la Generalitat per a posar en marxa la nova Línia 10 de Metrovalencia i completen la totalitat d’intervencions previstes.

Actuacions en la xarxa en servei

Així mateix, el ple del Consell ha autoritzat també FGV a iniciar el procés de licitació del projecte i execució d’obra de la renovació del sistema de senyalització, implantació d’un sistema ATP i integració en el SAE en l’actual xarxa tramviària en servei, que correspon a les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia. El pressupost de licitació ascendeix 16,5 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 24 mesos.

Línia 10

Fins hui en la futura Línia 10 de Metrovalencia ja s’han completat els treballs del tram en superfície, comprés entre les parades d’Amado Granell i la prolongació fins a la nova parada d’Hermanos Maristas, amb un pressupost de 3,8 milions d’euros.

En les pròximes setmanes començaran les obres de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani entre les estacions d’Alacant i Amado Granell, per un import superior als 25 milions d’euros.

En fase de licitació es troba, per un import de 7,8 milions d’euros, l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de tot el traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret.

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =