25n
25N
25N

El Consell autoritza un acord marc per al subministrament de vacunes per un import de 35,4 milions d'euros

El Consell autoritza un acord marc per al subministrament de vacunes per un import de 35,4 milions d'euros
17/07/2020 -

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un acord marc per al subministrament de vacunes del programa de vacunació infantil i de persones adultes per un import estimat de 35.428.476 milions.

L’acord marc té per objecte la selecció d’empreses que subministraran les vacunes destinades a aquests programes en diferents lots, la fixació de preus i l’establiment de les bases que regiran els contractes de subministrament; i amb posterioritat, en una segona fase, es procedirà a l’adjudicació dels corresponents contractes amb les empreses adjudicatàries de l’Acord marc.

La duració de l’acord marc és de dos anys, amb possibilitat de pròrroga d’un any.

En concret, són un total de 10 lots de vacunes: vacunes per a programes de vacunació infantil i grups de risc (lots 1 i 10: vacuna conjugada enfront del pneumococ i vacuna tetravalent enfront del meningococ); vacunes per a la vacunació en grups de risc, tant en xiquets com en adults (lots 2, 3, 5 i 9: vacunes enfront del meningococ serogrup B, enfront del papil·lomavirus, enfront de l’hepatitis B pediàtrica i enfront del rotavirus).

També s’inclouen vacunes per a completar i/o adequar el calendari vacunal en xiquets, fonamentalment persones immigrants (lot 4: vacuna enfront de la pòlio inactivada); i programes de vacunació de viatgers (lots 6, 7 i 8: bovina antitifoidea oral, vacuna enfront del còlera i vacuna enfront de l’encefalitis japonesa).

Els beneficiaris d’aquest acord són tant per als centres dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com per a les empreses licitadores que, en participar en convocatòries centralitzades, poden accedir a majors oportunitats de negoci en un únic procediment. També beneficia a les persones usuàries finals, tant professionals com pacients, que accedeixen a productes de major qualitat en el mercat.

Aquesta licitació s’inclou en el pla d’actuació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a incrementar el percentatge de productes de compra centralitzada des del 25% actual fins al 40%, no sols amb l’objectiu d’obtenir els millors preus, sinó, sobretot, per a obtenir els productes de major qualitat i una major equitat i eficiència de les compres públiques, dins de l’àmbit d’aplicació de la llei 9/2017 de contractes del sector públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − set =

bombers
CCCC
bombers