25n
25N
25N

El Consell assisteix a 1.838 valencians en la realització de la declaració de la renda en la primera setmana de campanya

El Consell assisteix a 1.838 valencians en la realització de la declaració de la renda en la primera setmana de campanya
18/05/2021 -

Més de 1.800 valencians i valencianes han rebut assistència de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de l’Agència Tributària Valenciana (ATV), per a confeccionar la declaració de la renda en els primers huit dies de la campanya d’atenció telefònica ‘Li Cridem’, que es va iniciar divendres passat 6 de maig.

A partir de l’atenció prestada per via telefònica, s’han tramitat 1.525 declaracions de la renda, gràcies a l’atenció telefònica posada en marxa per l’ATV en col·laboració amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La directora de l’ATV, Sonia Díaz, ha destacat la “normalitat” amb la qual estan transcorrent els primers dies de campanya. “No hem tingut incidents importants i l’atenció telefònica es desenvolupa de manera fluida gràcies a la cita prèvia”, ha indicat la màxima responsable del servei.

L’ATV ofereix assistència per a l’elaboració de la Renda 2020 als contribuents de la Comunitat Valenciana a través de servei ‘Li Cridem’, atés per 47 professionals, entre personal interí i funcionari de carrera, que està atenent les cites programades per a ajudar els contribuents a fer les seues declaracions de la renda.

A més, aquest personal també s’encarrega de resoldre els dubtes que puguen tindre amb relació a terminis, deduccions, tipus impositius o qualsevol altra qüestió relacionada amb la declaració. Segons les dades de l’ATV, està previst que més de 2,4 milions de ciutadans complisquen amb les seues obligacions tributàries. El termini per a presentar les declaracions s’estén fins al 30 de juny.

Perquè els agents especialitzats puguen realitzar el tràmit de renda és necessari que els ciutadans tinguen amb si el seu número de referència, per al que haurà de disposar del DNI/NIE, la seua data de validesa, d’expedició o número de suport i casella 505 de la seua Renda 2019 i tota la documentació a aportar per a les seues corresponents deduccions en cas que existisquen.

La cita prèvia pot realitzar-se a través de la web de l’AEAT, a través del telèfon automàtic 24 hores (901 12 12 24 o 91 535 73 26); a través del telèfon d’atenció personal (901 22 33 44 o 91 553 00 71), que estarà disponible de dilluns a divendres de 9 hores a 19 hores i a través de l’app Agència Tributària.

EVITAR COL·LAPSES

“Perquè puguem contactar amb ells a través del servei ‘Li cridem’ és fonamental que els ciutadans confirmen la seua cita prèvia, ja que en cas contrari no podrem atendre’ls”, ha assenyalat Sonia Díaz. “L’objectiu és evitar que el servei es col·lapse o que es concentre en els primers dies”, ha apuntat la directora.

Així mateix, des de l’ATV, s’ha habilitat el correu oacrenta_atv@gva.es per als dubtes que puguen sorgir respecte a l’aplicació de deduccions autonòmiques i qüestions particulars en les declaracions.

Per part seua, des de l’AEAT es posa a la disposició dels contribuents un servei telefònic d’Informació Tributària Bàsica per a dubtes a través del telèfon 901 33 55 33 o 91 554 87 70, de dilluns a divendres, de 9 a 19 hores, i un Informador de Renda, una eina que permetrà obtenir, “de manera fàcil i intuïtiva”, informació general sobre l’IRPF que podrà ser d’ajuda a l’hora de fer la declaració.

“El nostre objectiu és donar al contribuent el millor servei possible, posant a la seua disposició totes les eines que puguen ajudar-lo i donant-li suport i informació”, ha recalcat. “L’Administració tributària ha de posar-li-ho fàcil als ciutadans perquè amb els impostos de tots es financen els serveis socials que tenim”, ha assenyalat Sonia Díaz.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 6 =