25n
25N
25N

El Consell aposta per la mobilitat sostenible amb la creació i millora de més de 200 quilòmetres de traçats per a bicis

El Consell aposta per la mobilitat sostenible amb la creació i millora de més de 200 quilòmetres de traçats per a bicis
03/06/2021 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha subratllat aquest dijous, l’aposta del Consell per la mobilitat sostenible amb la creació i millora de més de 200 quilòmetres de traçats per a bicis en la Comunitat Valenciana.

Així, el màxim responsable de Política Territorial ha recordat que el departament que dirigeix realitzarà una inversió de més de 75 milions d’euros per a construir i condicionar 224 quilòmetres de vies verdes i carrils de ciclovianants de la Comunitat Valenciana.

Per províncies, les actuacions previstes per a 2021 afectaran 58,9 quilòmetres de traçats d’Alacant, a 33,1 quilòmetres de Castelló i a 131,9 quilòmetres de València.

“Actualment -ha afirmat el conseller-, s’han conclòs o estan en execució obres d’extensió i adequació, per valor de 33,2 milions d’euros, en 79,1 quilòmetres de vies, i es troben en programació treballs en altres 144,9 quilòmetres, per als quals es preveu invertir 41,8 milions d’euros”.

Respecte al medi ambient

En la seua visita a l’exposició ‘Sobre Rodes’, situada en els exteriors del Museu dels Ciències amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, Arcadi España ha recordat la importància d'”apostar per opcions de mobilitat” respectuoses amb l’entorn i amb el medi ambient.

“En aquest sentit -ha asseverat el conseller-, el Govern valencià treballa tant per a afavorir un sistema de transport públic sostenible, capaç de vertebrar el nostre territori, com per a oferir als valencians i valencianes traçats de vies verdes i carrils que facen possibles pràctiques de mobilitat no motoritzades en el seu dia a dia i en els moments d’oci”.

“La bicicleta -ha conclòs Espanya-, és un exemple de progrés en tres àrees: la sostenibilitat, la salut i el turisme, perquè amb el seu ús es disminueix la contaminació als nostres pobles i ciutats, s’afavoreixen hàbits de vida beneficiosos i es fomenta el desenvolupament d’alternatives vacacionals acurades amb el nostre entorn i d’estima del nostre paisatge”.

‘Sobre rodes’

L’exposició ‘Sobre rodes’ s’ha instal·lat aquest dijous i aquest divendres, amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, en els exteriors del Museu de les Ciències. En la mostra es fa un repàs a aquest mitjà de transport que abasta des dels primers projectes de vehicles a dues rodes, datats en l’antiga Roma, fins a models actuals més evolucionats com el tàndem, la bicicleta reclinada o el trial.

A més, a través de panells i reproduccions diverses, es pot conéixer el celerífero, un tosc model considerat com a primera bicicleta fins que es va descobrir que no era real; la draisiana, dissenyada en 1816 i assenyalada com a precursora de la bici; el model de bicicleta a pedals, i el velocípede d’una roda alta, entre altres.

Així doncs, la iniciativa recorre la història i evolució de la bicicleta, un mitjà de locomoció que, en l’actualitat, és un dels més comuns en el món i que dona lloc a la pràctica esportiva d’un elevat nombre de persones, tant professionals com aficionats i aficionades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 1 =