25n
25N
25N

El Consell aprova obres d'emergència per a reparar danys de la DANA en la xarxa d'aigua

Els treballs afecten reparació de canonades d’impulsió d’aigües residuals i restabliment de serveis de sanejament

El Consell aprova obres d'emergència per a reparar danys de la DANA en la xarxa d'aigua
31/10/2019 -

El ple del Consell ha aprovat la declaració d’emergència per a l’execució dels treballs acordats per l’Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) per a pal·liar els danys en infraestructures de sanejament i aigües residuals que es van veure danyades pel temporal de pluges torrencials, que van afectar diferents municipis de València i Alacant el mes de setembre passat.

Les obres d’emergència se centraran en la reparació de l’estructura de suport de la canonada d’impulsió d’aigües residuals del bombament Pilar II al seu pas sobre el riu Sec a l’EDAR de Pilar de la Horadada.

L’EPSAR ha adjudicat aquest treball a l’empresa Sigma Infraestructures S.L. per un import estimat de 72.600 euros i la seua direcció facultativa a l’empresa Cota a Cota Enginyeria i Topografia, S.L.P. per valor de 24.200 euros.

La necessitat de dur a terme aquesta obra d’emergència es justifica en la mesura en què l’estructura metàl·lica de pas sobre el barranc del riu Sec sobre la que es dóna suport a la canonada d’impulsió pot col·lapsar, la qual cosa provocaria el trencament de la canonada i un abocament d’aigües residuals al llit del riu Sec.

El segon dels treballs d’emergència que es duran a terme consisteix en la consolidació i protecció de la canonada d’impulsió d’aigua residual de l’estació de bombament Martínez Valero entre els PK 0+50 i PK 0+300, a Santa Pola.

Les obres seran executades per l’empresa CHM Obres i Infraestructures S.A. i tenen un import estimat de 108.900 euros, la direcció facultativa ha sigut encarregada a l’empresa Civis Consultors Associats, S.L. per valor de 24.200 euros.

La no reparació d’aquesta infraestructura podria donar lloc al trencament de la canonada, provocant la presència d’aigua residual sense depurar pel llit del barranc de Coca, el qual es troba dins de la zona urbana de Santa Pola, arribant el mateix a les cales de Santa Pola de l’Est.

La tercera de les obres d’emergència consistirà en el restabliment del servei de sanejament de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals d’Albaida (EDAR). Les labors de reparació seran realitzades per l’empresa Becsa, S. a. per un import estimat de 288.000 euros i la seua direcció facultativa la durà a terme l’empresa Intercontrol Llevant per un valor de 35.000 euros.

A conseqüència de la crescuda del riu Albaida, el passat 12 de setembre, es van produir importants danys materials tant en el col·lector que discorre pel llit del riu com en el denominat col·lector del ferrocarril.

En aquest sentit, i d’acord amb l’informe de l’EPSAR, actualment es produeixen abocaments d’aigües residuals al llit del riu Albaida procedents dels municipis d’Albaida, Atzeneta del Maestrat d’Albaida i el Palomar, la qual cosa provoca un impacte ambiental negatiu. A més, al no tractar-se tota l’aigua residual en l’EDAR, no es pot proveir l’aigua regenerada necessària a la comunitat de regants per a la seua reutilització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − huit =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna