25n
25N
25N

El Consell aprova un decret llei de mesures urgents en l'àmbit dels serveis socials per a fer front a la crisi per la COVID-19

El Consell aprova un decret llei de mesures urgents en l'àmbit dels serveis socials per a fer front a la crisi per la COVID-19
29/05/2020 -

El Consell ha aprovat el decret llei de mesures urgents en l’àmbit dels serveis socials i de suport al tercer sector d’acció social per a fer front a la crisi produïda per la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha indicat que, “una vegada ateses les necessitats més immediates, cal adaptar els mecanismes necessaris per a afrontar la situació d’emergència social que ja estem vivint i la que es derivarà una vegada acabe l’estat d’alarma”.

Per aquest motiu, mitjançant el decret llei s’estableix el règim excepcional de subvencions en l’àmbit dels serveis socials i de suport al tercer sector d’acció social per a l’exercici 2020, “flexibilitzant els procediments d’execució i justificació”, ha assenyalat Oltra.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha explicat que, en l’àmbit de les actuacions en el sector social, “les mesures de contenció adoptades i la cancel·lació d’activitats han significat la readaptació dels programes que desenvolupa el tercer sector per a donar resposta a les necessitats urgents dels col·lectius més vulnerables amb els quals treballen”.

Aquesta situació “dificulta l’execució i justificació de les activitats realitzades en el marc de les subvencions atorgades per les administracions públiques”, ha assegurat Oltra.

D’aquesta manera, el decret llei estableix, d’una banda, la flexibilització del termini de realització de despeses i actuacions associades, que es prolonga fins al 31 de març de 2021; i, per una altra, la bestreta de l’import total de les subvencions concedides per a l’exercici 2020, de manera que “en comptes d’anticipar fins al 65%, es pot anticipar ara el 100%”, ha indicat la vicepresidenta.

Ajudes al sector de plantes i animals

D’altra banda, entre les mesures acordades per a fer front a les conseqüències de la crisi sanitària, el Consell ha aprovat el decret de bases reguladores i de concessió directa de subvencions per a vivers i associacions i entitats de protecció i defensa dels animals.

L’import global de les ajudes ascendeix a un total de 2,6 milions d’euros per a entitats, empreses i persones autònomes que pertanyen a aquests sectors, que s’han vist afectats per la suspensió de l’activitat econòmica a conseqüència de la COVID-19.

La vicepresidenta ha explicat que la limitació de les activitats i supressió de festivitats “està provocant un impacte negatiu en el sector de la flor tallada i planta ornamental”, on “no hi ha opció d’emmagatzemar o de reorganitzar l’oferta”.

Per part seua, les associacions i entitats sense ànim de lucre de protecció i defensa dels animals que gestionen nuclis zoològics, “que realitzen una important labor en benefici del benestar animal”, ha destacat la vicepresidenta, han vist augmentar el nombre d’animals sense llar, la qual cosa ha provocat saturació dels refugis, a més del bloqueig de les adopcions per l’estat d’alarma, “la qual cosa ha suposat una notable disminució dels seus ingressos”.

D’aquesta manera, arran del decret d’ajudes aprovat pel Consell, es destinaran 2,4 milions d’euros a les explotacions agrícoles orientades a vivers de producció de planta ornamental, arbustos, cactus, flor tallada, plantes massisses i de fulles decoratives. El límit màxim és de 30.000 euros per beneficiari.

Respecte a les entitats de protecció animal, el Consell atorgarà ajudes per valor de 200.000 euros, amb un límit de 2.500 euros per associació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − tres =

CCCC