25n
25N
25N

El Consell aprova la creació del Fons Valencià de Resiliència amb una dotació pressupostària per a 2021 de 10 milions d'euros

El Decret llei habilita la dotació d’un instrument financer de caràcter excepcional dins de FINNINVAL i sota la gestió de l’IVF

El Consell aprova la creació del Fons Valencià de Resiliència amb una dotació pressupostària per a 2021 de 10 milions d'euros
13/11/2020 -

El ple del Consell ha aprovat el Decret llei pel qual es crea el Fons Valencià de Resiliència, dotat amb 10 milions d’euros per a 2021 i que permetrà adoptar mesures específiques i amb caràcter extraordinari per a reforçar la solvència d’empreses no financeres que s’hagen vist fortament afectades per l’impacte de la Covid-19.

El fons, articulat com un instrument financer de caràcter excepcional dins de FINNINVAL i mancat de personalitat jurídica, té com a objectiu fonamental incrementar la resiliència de les empreses valencianes.

Les empreses la solvència de les quals haja empitjorat substancialment a conseqüència de la pandèmia podran rebre suport financer amb caràcter temporal mitjançant aportacions de capital, instruments financers híbrids -com a préstecs preferents i participatius o deute convertible en accions- i facilitats creditícies amb diferent grau de subordinació.

En concret, podran optar a deute privilegiat, ordinari o subordinat, atés un programa preestablert d’amortitzacions, subjecte al seu torn a penalitzacions en cas d’incompliment.

Podrà ser beneficiària d’aquest fons qualsevol societat mercantil no cotitzada i, especialment, aquelles que formen part dels sectors del comerç, l’oci, l’hostaleria, la restauració, el transport i la indústria; així com aquelles altres que siguen estratègiques bé per ser tractores o transversals per al conjunt de la societat, o bé perquè representen un percentatge elevat de l’activitat econòmica i de l’ocupació en una demarcació geogràfica concreta.

A més, també podran beneficiar-se aquelles que incorporen al procés de producció actius intangibles de rellevància significativa no reemplaçables a curt terme.

Les operacions finançades pel Fons Valencià de Resiliència s’ajustaran a la normativa d’Ajudes d’Estat de la Unió Europea i, en particular, a la segona comunicació de la Comissió Europea sobre la modificació del Marc Temporal relatiu a les mesures d’ajudes d’Estat destinades a donar suport a l’economia en el context de l’actual brot de Covid-19.

En aquest sentit, i atés que el Govern Central ha aprovat el Fons estatal d’ajudes per a aquelles sol·licituds de finançament que superen els 25 milions d’euros, l’objectiu del Fons Valencià de Resiliència és cobrir les necessitats de finançament de les Pimes que necessiten un suport financer per import inferior a aquest límit i superior als 500.000 euros, xifra que actualment cobreixen els crèdits participatius de l’IVF.

D’aquesta manera, aquest fons és una eina d’últim recurs per a companyies que, sent estratègiques per a l’economia valenciana, hagen esgotat totes les possibilitats per a obtenir finançament que ofereix el mercat privat (incloent-hi el fons publicoprivat IMPULSA, promogut pel Consell).

El Decret llei incorpora igualment modificacions en els òrgans de govern del Fons Mancat de Personalitat Jurídica FININVAL, a fi d’adaptar-ho al seu caràcter instrumental per a les diferents Conselleries les quals podran proposar i aprovar la creació d’instruments financers per a l’execució de polítiques públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − un =